באיזה שמן כדי להשתמש לעיסוי פרינאום

כתבה: אפרת מינסקי

על יתרונות עיסוי הפרינאום כבר דובר רבות אבל השאלה שתמיד נשארת פתוחה היא באיזה שמן כדאי להשתמש?
אז יש כמובן את שמן השקדים הפשוט והטוב שניתן לרכוש בכל בית מרקחת או חנות טבע ובמחיר יחסית זול (בד"כ אפשר לקנות שני בקבוקים בסביבות 40-50 ש"ח – אחד ישמש לעיסוי הפרינאום בשבועות לפני הלידה והשני בחדר הלידה ע"י המיילדת). ויש שמנים המיועדים לעיסוי הפרינאום בחנויות המתמחות במוצרי הריון, לידה ותינוקות וגם אצל ארומתרפיסטים המכינים תערובות שמנים יעודים. בד"כ המחירים יהיו גבוהים יותר – 70-90 ש"ח לבקבוק. אז מה ההבדל ולמה כדאי לבחור בכל זאת את השמן היקר יותר?

נתחיל בהבחנה בין שמן בסיס לשמנים אתריים. שמן בסיס בדרך כלל מופק מצמחים, אגוזים או זרעים וניתן להשתמש בו למטרת עיסוי או לכל מטרה אחרת שבה השמן בא במגע ישיר עם העור. המוכרים יותר הם שמן השקדים, זרעי ענבים, שומשום ונבט חיטה.

שמנים אתריים זו למעשה תמצית הריח שנמצאת בצמח.לכל צמח גורם ריח – מיכל המכיל את תמצית ריחו הנמצא בעלי כותרת, גבעול, שורש, קליפה, שרף ופרחים. תמצית הריח הנה החומר הנדיף והיא נקראת "שמן אתרי". הפקתם מורכבת ויקרה אך יספיקו טיפות בודדות על מנת ליהנות מהתכונות הייחודיות של כל אחד מהם. השמנים האתריים הנם חומרים פעילים, אשר חודרים אל מחזור הדם והשימוש בהם מוכר וידוע כבר 6000 שנים. יש כמה דרכים לשימוש בשמנים האתריים – הרחה, הדפה, עיסוי, לקיחה פנימית, או באמבט. להשפעה פיזיולוגית הדרך היעילה ביותר היא בשימוש דרך העור, כלומר בעיסוי אך מכיוון שאת רוב השמנים האתריים אי אפשר למרוח ישירות על העור אנחנו מוהלים אותם בשמן בסיס. אפשר ליצור תערובות של כמה שמנים אתריים עם שמן בסיס אחד.

אז איך בוחרים?

למטרת עיסוי הפרינאום כדאי לבחור בשמן שהבסיס שלו הוא שקדים, שומשום או זרעי ענבים, שהם חסרי ריח ובעלי מרקם עדין ונעים. למרות הפופולאריות שלו, כדאי להימנע משימוש בשמן נבט החיטה באזור הפרינאום מהסיבה שהוא עשוי לגרום לנשים מסוימות לצריבה וגרד בנרתיק ועלול להגביר התפתחות פטרייה בנרתיק (קנדידה).

אז אחרי שבחרנו שמן בסיס – איזה שמנים אתריים כדאי שיהיו ולמה?
שמן לבנדר – מחטא ומרגיע
שמן גרניום – מסייע לריכוך ולהבשלת הרקמה
שמן נר הלילה – מסייע להגמשה, ריכוך והזנה של העור.
קלנדולה – מחדש רקמות עור ואנטיספטי
ויטמין E – עוזר בגמישות העור

שילוב של כמה או כל השמנים האתריים האלה עם שמן בסיס טוב בעצם נותן לנו את השמן המושלם לעיסוי הפרינאום לקראת הלידה. השימוש בשמן בסיס בלבד בלי תוספות השמנים האתריים אפשרי כמובן אבל אם כבר משקיעים את הזמן והמאמץ בעיסוי הפרינאום במטרה להימנע מקרעים מיותרים עדיף לדעתי להשקיע בשמן יקר יותר אבל גם איכותי יותר, כזה שיש בו את כל אותן תכונות מיוחדות ומופלאות שהטבע מאפשר לנו ליהנות מהן ולקבל תוצאה טובה יותר. מה, לא?

שתף את התוכן עם חברים: