הומאופתיה כעזרה ראשונה במצבים של טראומה נפשית

הומאופתיה כעזרה ראשונה במצבים של טראומה נפשית :

אני לא גרה בשדרות ואפילו לא ביבנה ולמען ההגינות עד רגע זה,  רק פעם אחת נשמעה אזעקה בכפר הקטן שלנו שאילצה אותנו לרוץ באמצע הלילה עם הילדים על הידיים לממ"ד. הלחץ והסטרס, הפחדים והחרדות עולים וצפים ומאוד מורגשים הן בסביבתי הקרובה והן בקליניקה, בבית המרקחת, בטלפונים ובמיילים, איך לא?

לצערי אין לי הרבה מה להציע על מנת לעזור ברמה המדינית, אך אני אדם שאוהב אנשים ומאוד אכפת לי מהסבל ומהקושי שנאלצים אנשים רבים כל כך לעבור בימים אלו.

מאחר והומאופתיה זו הדרך שלי לתת חזרה לעולם, אני רוצה לנסות ולעזור דרכה.

הומאופתיה המבוססת על תמציות שנלקחות דרך הפה בשתיה או כדורי מציצה קטנים אלו הם תמציות שיכולות לעזור בהמון מצבים של סטרס, לחץ, פחדים וחרדות ועוד.

בסוף שבוע שעבר צלצלה אלי אמא שסיפרה שהילד שלה כל כך בחרדה שכל פעם שיש אזעקה הוא נכנס לפאניקה, בכי, רעידות בלתי פוסקות ובלתי נשלטות ואין דרך לדבר איתו כי הוא בהיסטריה. נתתי לילד תמצית הומאופתית והאמא דיווחה שתוך זמן קצר מאוד הילד פשוט נרגע והתחיל לדבר על הפחד שלו. עבור האם זה היה שינוי מהותי, כי היה לה היכולת להתמודד עם הילד ברגע שהוא שיתף אותה בחוויה הפנימית של מה שהוא עובר.

הצעתי להמשיך ולתת את התמצית בכל פעם שעולה הצורך וכשלתחושת האם הילד שוב נכנס לפחד היסטריי להגדרתה. להפתעתה ולשמחתה, בזכות ההומיאופתיה לא בכל אזעקה עלה הצורך, והאם דיווחה לי הבוקר שהילד שלה התחיל להתמודד בצורה מדהימה והרבה יותר רגועה. הפחד הגדול שליווה אותו היה למות ועכשיו הוא מבין שבמידה וישמע להוראות הוא יהיה בסדר גמור.

אז קצת פרקטיקה….
הומאופתיה כעזרה ראשונה במצבים של טראומה נפשית.

הדבר מתאים ונכון לאזרחים, חיילים, ילדים ומבוגרים ובעצם לכל אחד שעליו להתמודד עם מצב נתון של סטרס חזק וגדול מאוד. לפי הגישה ההומאופתית ככל שנקדים וניתן מענה מהיר יותר למצב הנפשי שמתעורר, כתגובה למצב, כך נצמצם את התופעות שעשויות להתפתח מאוחר יותר.

Aconite

אחת מהתמציות היעילות ביותר למצב של פחד מאוד גדול, של בהלה. הבהלה כל כך גדולה שנראה שהאדם או הילד שזקוק לרמדי רועד כולו, קופץ מכל רעש, מרגיש את החרדה באזור הלב, קשי שינה.

Ignatia
למצבים שיש תחושה של אבל, צער עמוק, צער מודחק. תחושת אובדן. נאנחים כל הזמן, תמצית מתאימה לאחר שוק רגשי, לדוגמה: לאחר בשורה או חדשות רעות.  עלולים לרעוד, לבכות, נאנחים עמוקות.

Gelsemium

מתאים במצבים של פחד/חששות/התרגשות לקראת משהו, כשיש צפייה למשהו ואותה ציפייה גורמת לסימפטומים שמפריעים בתפקוד. פחד שמשהו רע יקרה, חוסר תפקוד מהפחד מהאזעקה הבאה, חוסר יכולת לישון מהפחד שיהיה בלילה אזעקה ואיך נתפקד….תופעות פיזיות מהציפייה כגון שלשולים, חוסר שקט…

תמצית S.O.S של דר' קיי
מיועדת למצבים של סטרס מאוד גדול, לחץ, חוסר שקט, פחדים וחששות, עוזר ומסייע במצבים אקוטיים של לחץ גדול. ניתן לקחת את התמצית לפי הצורך ישירות לפה או בדילול עם מעט מים. מתאים לילדים ומבוגרים כאחד.

* התמציות המוזכרות הן למצבים אקוטים בלבד מעבר לזה יש ליתייעץ עם הומאופת מוסמך. בכל שאלה ניתן ליצור קשר גם איתי בפלאפון 050-7904901. כמובן שהידע והתמציות אינן באות להחליף טיפול רפואי או טיפול נפשי.

שתף את התוכן עם חברים: