הנקה מנקודת מבט אישית והומאופתית

מאת: לינוי הופמן
הדבר שהכי גורם לי לתחושת גאווה זה בכל הקשור לאמהות שלי. היום אני באופן רשמי כבר מניקה מעל 5 חודשיים הנקה מלאה את ביתי השלישית. לכאורה, לא ביג דיל, אולם, בעייני זה דווקא עיניין גדול מאוד, כי אולי הנקה זה הדבר הכי טבעי בעולם, אבל לא בטוח שזה נכון בעולם כפי שאנחנו חיים אותו.

אני שמה בצד לרגע את הנושא שהנקה מלאה דורשת התמסרות ותלות גדולה מאוד ואני מתייחסת לכל הקשיים מסביב: יש חלב או אין חלב, גודש, דלקת או סתימה, פצעים וסדקים ובקיצור שלל "המתנות" שעלולות להתלוות לחוויה כל כך יחודיית, למתנת האלוקות שנקראת הנקה. אולם, הידיעה שההנקה ממלאת תפקיד חשוב בבריאות התינוקת שלי ובונה קשר עמוק ומיוחד ביני לבינה מהרגע הראשון ממש, ובכל הנקה הקשר מתחזק יותר, עוזרת לי ולנשים כמוני לממש את ההנקה למרות אותם קשיים שעלולים להיתקל בהם.

ישנן נשים שיאמרו שהנקה לא מתאימה להן או שאינן מצליחות, – אני לא שיפוטית כלפיהן – זה בסדר גמור מבחינתי כשאמא מחליטה לא להניק. יחד עם זה, חשוב לי שנשים תדענה שרוב האמהות שנתקלות בקשיים בהנקה וישנם לא מעט כאלה יכולות בהחלט להתגבר על האתגרים שמתלווים להנקה. קשה להאמין, אבל הייתי צריכה ללדת את ביתי השלישית בשביל להבין עד כמה העזרה של אשת מקצוע בתחום ההנקה יכולה לעזור ולשנות את כל חווית ההנקה.
כאן גם נכנסת ההומיאופתיה, ההומיאופתיה היא כלי נוסף שיכול לתרום להצלחת ההנקה ולחוויה מעצימה, מוצלחת ומהנאה עבור האמא ועבור התינוק.
להומאופתיה יתרון עצום- היא בטוחה לשימוש גם לאם המניקה וגם לתינוקה. כמובן שזה לא תחליף לייעוץ הנקה או לרפואה המערבית אלא כלי נוסף שיכול לעזור.
ההומיאופתיה מורכבת מתמציות העשויים מחומרים טבעיים שעוברים תהליך הכנה מיוחד של דילולים וניעורים, תמציות אלה קרויות רמדי כאשר ההנחה המרכזית היא שהרמדי פועלת על היכולת הטבעית של הגוף לרפא את עצמו ומעוררת אותו לפעול.
אמא שמניקה יודעת שהתזונה הטובה ביותר עבור תינוקה זה חלב אם, היא מודעת לקשר ההדוק שבין הבריאות שלה והדברים בהם היא מזינה את עצמה לבין החלב שלה- ולכן רמדיס הומיאופתיות הן מתאימות לה במיוחד בגלל העדינות והבטיחות שלהן ומאחר והיכולת שלהן לעזור בבעיות אקוטיות סביב הנקה הוא גדול ומהיר יחסית.
חשוב לי שנשים תדענה שהומיאופתיה יכולה לסייע מאוד בהרבה מאתגרי ההנקה כגון: גודש בשד, דלקת, סתימה, פטריה, סדקים ופצעים…

חשוב לי שנשות מקצוע תדענה שהן יכולות לשלב את ההומיאופתיה בעבודתן בקלות ולתת עוד מענה לאמהות מניקות.

שתף את התוכן עם חברים: