הקלה על תופעת הגזים בתינוקות רכים

אחת התופעות השכיחות והמציקות ביותר בתינוקות, מגילאי 10 ימים ועד 4 חודשים לערך, היא גזים או בשמה הנוסף "קוליק". בעיית הגזים שכיחה הן בתינוקות הניזונים מחלב אם והן אצל תינוקות הניזונים מפורמולות מזון. הסיבה לגזים אצל תינוקות איננה ידועה בודאות ויש הנוהגים לשייך אותה לחוסר בשלות של מערכת העיכול, שעדיין אינה יודעת כיצד להתמודד עם מזון.

כאמא, ההתמודדות עם תינוק בוכה, סובל, מתפתל ומתקפל, קשה מאוד, מה גם שהוא מעורר מקום של הרבה חוסר אונים בתוכנו. להלן מספר עצות מניסיוני האישי, לדרכים להקלת התמודדותו של התינוק עם הגזים ולנו כהורים, בהתמודדות עם מכאוביו של הקטן.

ראשית, עלינו לזהות שאכן התינוק סובל מגזים קוליק. לרוב הסימפטומים יהיו תינוק שבוכה בכי ארוך ומתמשך. אצל הרבה תינוקות בעיית הגזים תופיעה בשעות מסוימות וקבועות של היום, התינוק יקפל את הרגליו לכיוון הבטן ויסגור את כפות הידיים באגרופים.

לפניכם רשימה של דרכים להתמודדות עם גזים קוליק של תינוק:

• אחיזה שמקלה על הבטן:
    להרים את התינוק כשהוא שוכב על בטנו לאורך היד של ההורה.
    להניח את התינוק על הירכיים של ההורה כשהוא שוכב על בטנו ולנענע קלות.
    לקפץ עם התינוק על כדור פיזיו' בכדי ליצור תנועתיות המאפשרת לתינוק לשחרר את הגזים.

• מנשא: מדובר במנשא מבד שמחזיק את התינוק קרוב לגופו של ההורה. יש הסוברים שעצם התנועה של ההורה מאפשרת לתינוק לשחרר את הגזים.

• הנקה: לבדוק שהתינוק מתחבר נכון לפיטמה ואינו בולע אויר כתוצאה מתנוחת הנקה לא נכונה. יש הסבורים שלעיתים הנקה עם מרווחים בין הנקה להנקה יכולים להקל על כאבי הבטן.

• ליקצ'יק: ניתן להשתמש בתכשירים על בסיס טבעי, היכולים להקל על תופעת הגזים כגון ליקצ'יק של דר' קיי.

• בקבוק: במידה והתינוק אוכל מבקבוק עדיף להשתמש בבקבוקים עם מנגנונים המפחיתים את כמות האויר שהתינוק יונק יחד עם הפורמולה.

• תזונה של האם: יש הסבורים כי קיים קשר בין תזונת האם לבין תופעת הקוליק גזים אצל התינוק. המאמינים בגישה זו מורידים מתפריט האוכל של האם המניקה מוצרים כגון: כרוב, ברוקולי, מוצרי חלב, קופאין, שוקולד ועוד. לאמונה זו אין בסיס מחקרי.

• אמבטיה: אמבטיה חמימה יכולה להרגיע מאוד את התינוק במיוחד בשעות בהן הוא כאוב יותר. לאחר האמבטיה מומלץ לעשות עיסוי עדין של בטן התינוק עם מעט שמן, עם כיוון השעון.
שתף את התוכן עם חברים: