השימוש בשמן תפוז בלידה

שמן תפוז הוא שמן אהוב כמעט על כל מי שאני מכירה וזאת בזכות הריח המצוין שלו. אותה ארומה המזכירה את ריחו המוכר והמתוק של תפוז מקולף טרי, ריח הנותן תחושה של ויטליות ועוזר לנשום עמוק ולהירגע.

מקור השמן בישראל או בארה"ב ומפיקים אותו מסחיטה של קליפת התפוז, שמן תפוז מרגיע את הגוף בזמן של סטרס ולחץ, מאזן את הרוח והמינד. מטפל במצבים פיזיים של מתח במערכת העצבים.

שמן התפוז מוכר מאוד אצל נשות מקצוע ויולדות, זהו שמן נהדר לשימוש בזמן לידה ומתאים מרגע שהיולדת מגיעה לפתיחה של כ- 5 ס"מ ויותר. זהו השלב האקטיבי של לידה פעילה והשמן מעודד את פתיחת צוואר הרחם ובכך מסייע ללידה להתקדם מהר יותר ובקלות.

ניתן להשתמש בשמן תפוז דרך הרחה או על ידי טפטוף של כמה טיפות על חלוק היולדת או הכרית כך שהריח יהיה מאוד זמין, יש שמעדיפות למרוח אותו על השפתיים רצוי עם שפתון (עלול לשרוף טיפה על שפתיים יבשות), אני באופן אישי אוהבת לטפטף 10 טיפות בכוס מים ולטבול בפנים בד גזה ולתת ליולדת לשיים בין השפתיים. השפעתו מהירה, טובה וניתן ורצוי לחזור על הפעולה מספר רב של פעמים בזמן הלידה.

שתף את התוכן עם חברים: