מתכון לסיידר חומץ תפוחים

ממלאים חצי צנצנת זכוכית במים.
לתוך הצנצנת מכניסים את ליבת התפוח/קליפות/שאריות/חתיכות פרי.
מוסיפים עוד מים במידה ונשאר מקום.
את הצנצנת מכסים בבד ומהדקים היטב בעזרת גומייה.
מערבבים את הצנצנת מעת לעת.
לאחר מספר ימים הנוזל מתחיל לתסוס- זהו סיידר התפוחים.

לאחר מספר שבועות  (כשלושה שבועות) הנוזל כבר יהפוך לחומץ תפוחים. כשזה חזק מספיק (הנוזל נהייה כהה) יש לסנן ולהעביר לבקבוק סגור. חשוב להקפיד על ערבוב מעת לעת.

  • תמיד חובה לדלל את חומץ התפוחים במים לפני השימוש.
  • תמיד יהיה מומלץ ועדיף להשתמש בפרי אורגני
שתף את התוכן עם חברים: