אלרגיה עונתית

בתקופה זו של השנה כאשר חילופי מזג האוויר קשים ומבלבלים פונים אלי בענייני אלרגיות עונתיות החל מעיניים מגרדות, עיטושים, נזלות, גרד בחייך ועוד. אני עצמי עד לפני שנה לא הכרתי בגופי את מהות האלרגיה ומצאתי את עצמי מתמודדת עם סימפטומים של אלרגיה בפעם הראשונה. כמובן שהעדפה הראשונה שלי תהיה רקיחה אישית של פורמולה הומאופתית המותאמת למאפייני הסימפטומים של האלרגיה שלי (מזמינה אתכם לפנות אלי ואשמח להכין עבורכם).
אך הפעם האלרגיה שלי התעוררה כשהייתי בחו”ל ופורמולה הומאופתית לא הייתה איתי ונאלצתי למצוא פתרונות טבעיים, זמינים וטובים.

מהי אלרגיה?

סימפטומים אותם הגוף מייצר כתגובה לחשיפתו לאלרגן שאותו הגוף מזהה כפולש לא רצוי לגוף וכתגובה לכך מערכת החיסון מייצרת נוגדנים להם אנו קוראים היסטמינים. ההיסטמינים גורמים לתגובה שתבוא לידי ביטוי כגרד, עיניים דומעות, נזלות, עיטושים וכו’.

לפניכם 5 פתרונות טבעיים להתמודד עם אלרגיות:

1. רקיחה אישית של פורמולה הומאופתית – ניתן לפנות כאן
2. סיידר חומץ תפוחים- תרופת פלא ידועה למגוון בעיות וביניהן נושא האלרגיות, מסיעת בניקוי המערכת הלמפטית והורדת כמויות ליחה.      ניתן לרכוש בחנויות טבע או להכין מראש שיהיה בבית – מתכון סיידר תפוחים
את סיידר חומץ התפוחים חובה לדלל במים. ההמלצה היא כזו:
בזמן התקף אלרגיה למהול כפית סיידר תפוחים בכוס מים ולשתות 3 פעמים ביום. על מנת למנוע אפשר לשתות פעם ביום כפית סיידר בכוס מים על בסיס יומיומי.
3. תה עלי ספרד מיובש- הסרפד ידוע כאנטיאיסטמיני טבעי. אפשר להכין תה ולהשאיר אותו ללילה כך בבוקר יהיה אפילו מחוזק יותר…
4. תה ירוק- אותו קונים בבתי טבע גם יכול לסייע.
5. ג’ינגר- כתוספת במזון וסלטים מוכר לנו כתרופת סבתא נהדרת.

*המידע אינו תחליף לייעוץ רפואי.