אימהות רבות מצפות בכיליון עיניים לרגע בו יוכלו כבר להניק את התינוק הקרב להיוולד, אך הן אינן יודעות שהמציאות לא תמיד תואמת את התקווה והציפיות ועלולות לצוץ כל מיני בעיות הנקה שיקשו עליהן בהנקת התינוק שלהן. כמובן שלהנקה יתרונות רבים והיא אחד התורמים הגדולים לחיבור ולקרבה בין האם לתינוק, אבל לפני כן, חשוב שתכירו בעיות הנקה שיכולות להופיע ואת דרכי ההתמודדות איתם.
כאבי בפטמות
כאבים בפטמות הם לא דבר נעים בכלל, במיוחד שלתינוק מתחילות לצמוח שיניים. יש להקפיד למרוח משחות מתאימות על מנת להפחית את הכאב ויתרה מכך, כדאי לשים לב שאתן מניקות את התינוק בטכניקה נכונה ואם אינכן בטוחות איך נכון לעשות זאת, אמליץ לפנות ליועצת הנקה שתעזור לכן בנושא.
גודש בשדיים
בעיה נוספת שעלולה לצוץ ולהכאיב לכן היא גודש בשדיים. בימים הראשונה להנקה תחושי תחושת התמלאות שדייך בחלב. הגודש יבוא לידי ביטוי בשדיים רגישים למגע, תחושת כובד והפטמות הופכות לשקועות. במידה שהגודש לא מטופל הוא עלול לגרום לדלקת. אז מה עליכן לעשות? להמשיך להניק, 8 פעמים ביום, זו הדרך הכי טובה להיפטר מהגודש, גם אם כואב. בין לבין כדאי שתשאבו חלב בעזרת משאבת הנקה, תעשו מקלחות חמות ומרגיעות ובעיקר תשמרו על אופטימיות עד שהבעיה תחלוף.
דלקת בשד
דלקת בשד נגרמת מזיהום חיידקי. לעיתים מלווה בחום וחולשה. נמליץ לפנות לרופא לטיפול אך חשוב שתדעי כי בהופעת דלקת אין להפסיק להניק. החלב אינו מודלק ולא יפגע בתינוקך. חשוב מאוד להמשיך להניק לעיתים קרובות כדי להקפיד על ניקוז החלב ולתמוך בריפוי הדלקת.
מחסור בחלב אם
אימהות רבות מדווחות על מחסור בחלב אם בהנקה. הסיבות למחסור בחלב אם הן רבות. מחסור בחלב יכול הגרם החל מהנקה מועטה ולא נכונה ועד לבעיות הורמונליות כאלו ואחרות. לרוב, נשים אשר מדווחות על מחסור פשוט לא מניקות נכון. אז מה לעשות? יש להקפיד על הנקה תדירה, ריקון של השד, להניק משני הצדדים ולפי דרישת התינוק. בנוסף, ניתן להיעזר בתוספי תזונה טבעיים מתאימים שיכולים לעזור מאוד וללוות אותך לאורך כל תקופת ההנקה.
חסימה בצינורית החלב
חסימה זו עלולה למנוע את יציאת החלב והיא יכולה לבוא לידי ביטוי כנקודה לבנה על הפטמה, אדמומיות וחמימות בעטרה או בגוש קטן באזור הפטמה. החסימה עלולה להיגרם מכמה סיבות וביניהן- הנקה לא סדירה ומועטה, חזייה לא מתאימה, הנקה לא יעילה וכו’. כדי לשפר את ניקוז החלב נמליץ להמשיך להניק אך הפעם לעיתים קרובות יותר, מקלחות חמות ועיסויים בשד והכי חשוב מנוחה ורגיעה.
המידע המפורט לעיל הינו מידע כללי לצרכי העשרה.
בכל בעיה בריאותית יש להתייעץ עם רופא והסתמכות על המידע המפורט לעיל היא על אחריות הקורא בלבד.