בעיות בהנקה

אימהות רבות מצפות בכיליון עיניים לרגע בו יוכלו כבר להניק את התינוק הקרב להיוולד אך הן אינן יודעות שהמציאות לא תמיד תואמת את התקווה והציפיות ועלולות לצוץ כל מיני בעיות הנקה שיקשו עליהן בהנקת התינוק שלהן. כמובן שלהנקה יתרונות רבים והיא אחד התורמים הגדולים לחיבור ולקרבה בין האם לתינוק אבל לפני כן, חשוב שתכירו בעיות הנקה שיכולות להופיע ואת דרכי ההתמודדות איתם.

בעיות בהנקה ודרכי התמודדות

כאבים בפטמות הם לא דבר נעים בכלל, במיוחד שלתינוק מתחילות לצמוח שיניים. יש להקפיד למרוח משחות מתאימות על מנת להפחית את הכאב ויתרה מכך, כדאי לשים לב שאתן מניקות את התינוק בטכניקה נכונה ואם אינכן בטוחות איך נכון לעשות זאת, תפנו ליועצת הנקה שתעזור לכן בנושא.

בעיות בהנקה

בעיה נוספת שעלולה לצוץ ולהכאיב לכן היא גודש בשדיים. בעיה זו נגרמת מכך שכלי הדם מתמלאים בחלב וכתוצאה מכך הפטמות הופכות לשקועות ולא בולטות ותצטרכו להצמיד את התינוק עוד יותר, מה שעלול לגרום לעוד בעיות הנקה ובכך למעגל של סבל וכאב. אז מה עליכן לעשות? בגדול, להמשיך להניק, 8 פעמים ביום, זו הדרך הכי טובה להיפטר מהגודש, גם אם כואב. בין לבין כדאי שתשאבו חלב בעזרת משאבת הנקה, תעשו מקלחות חמות ומרגיעות ובעיקר תשמרו על אופטימיות עד שהבעיה תחלוף.

כדי למנוע מחסור בחלב, בעיה ממנה חוששות אימהות צעירות רבות, יש להקפיד על הנקה תדירה, תזונה תקינה לאם וצריכה מספקת של נוזלים.

כדי להגביר זרימת חלב אפשר להשתמש במילקל, הוא מווסת ייצור הורמונים נשיים ושימושי לתמיכה במערכת ההורמונלית הנשית.

במידה ומופיעה בעיה מהסוג הזה, כדאי להיוועץ עם רופאים שמומחיותם היא בעיות הנקה. כמו כן, חסימה בתעלת החלב היא בעיה נוספת שעלולה לצוץ והיא יכולה להופיע על הפטמה כנקודה לבנה, אדמומיות וחמימות בעטרה או בגוש קטן באיזור הפטמה. החסימה עלולה להיגרם מחזיית הנקה לא מתאימה, הנקה לא מספקת ואפילו רק מלחץ אצל האם. בכל מקרה, כדי שהחסימה לא תהפוך לגודש או לדלקת, יש להמשיך להניק בתדירות גבוהה, לנוח ולהירגע.

לסיכום

לפני שנסיים, כדאי לדעת שבעת הופעת דלקת בשד, אין להפסיק להניק או לשאוב חלב. החלב איננו מודלק ולא ייפגע בתינוק שלכן, אך כדאי להיוועץ עם צוות רפואי כדי להפסיק את הסבל שאת עוברת המלווה בחום וצמרמורות.

לסיום, חשוב שתדעי שככל שתהיי רגועה ובריאה יותר ככה ההנקה תהיה יותר נעימה ובעלת פחות בעיות הנקה.

ובכלל, בכל בעיה שתצוץ, כדאי לטפל ולהיוועף עם רופא בעת הצורך ולא להזניח את עצמכן.