נשמח להיות בקשר בצ'אט או בטלפון 077-3310210 בשעות הפעילות 8:00-17:00
נשמח להיות בקשר בצ'אט או בטלפון 077-3310210 בשעות הפעילות 8:00-17:00
הריון לידה והנקה

מהו צוואר הרחם ומה קורה לו במהלך הלידה? כל התשובות בהמשך!

קצת על צוואר הרחם

צוואר הרחם הוא החלק המחבר בין הרחם לבין הנרתיק. אורכו הממוצע הוא כ-3 ס"מ ויש לו תפקיד חשוב בתהליכים הנשיים של וסת, הריון ולידה. צורתו הטבעית היא כשל צינור קצר ואצל נשים שלא עברו לידות בחייהן יש בו חור עגול וקטן, דרכו עובר דם הווסת. אצל נשים שעברו לידות או הפלות בשבועות מתקדמים, יש בו חריץ צר, אך גדול יותר מאשר במצבו ההתחלתי.

משמעות הריכוך והקיצור

הלידה כוללת מספר תהליכים שונים שמתרחשים במקביל ואחד החשובים שבהם הוא התהליך שעובר צוואר הרחם. כאמור, צוואר הרחם של נשים לאחר לידה נראה אחרת מאשר אצל נשים שטרם ילדו. במהלך הלידה חלים שינויים ברחם ובמהלכם צוואר הרחם מתקצר עד כדי מחיקתו המלאה. זאת, כדי לאפשר לתינוק לעבור מתוך רחם אמו אל העולם הגדול שבחוץ.

איך זה קורה בפועל?

צירי הלידה שאנו מרגישות הם למעשה התכווצויות של הרחם ולהתכווצויות אלה יש תפקידים רבים בתהליך הלידה. אחד התפקידים הוא לאפשר את הפתיחה והמחיקה של צוואר הרחם. הפתיחה והמחיקה קורות כאשר קרקעית הרחם, שנמצאת למעשה בחלקו העליון, מתעבה לקראת צירי הלחץ כדי להקל על יציאת התינוק והתעבות זו נוצרת כשצוואר הרחם נמחק ונפתח ולאחר שהתרכך בשבועות שלפני הלידה.

היות שלא ניתן ללדת לידה נרתיקית ללא פתיחה ומחיקה של צוואר הרחם, והיות שמדובר על תהליך ארוך הכולל צירי לידה רבים, נשים רבות מחפשות דרכים לעזור לתהליך זה להיות קצר ויעיל יותר, לרבות באמצעות תוספי תזונה ייעודיים.