הכנה ללידה שלכם

הלידה מתקרבת בצעדי ענק.

השבועות עוברים, ויחד עם ההתרגשות מהאירוע שעומד לשנות את חייך יש גם חשש ולחץ טבעיים, כי בכל זאת, מדובר באירוע שדורש מאמץ פיזי ונפשי מהסוג העוצמתי ביותר שהגוף יחווה בחייו.

במהלך ההריון, הגוף מכין את עצמו לקראת הלידה, אבל גם לך יש את המקום להתכונן: אימון על נשימות, הכרת תנועתיות, עיסויים ועוד - הם חלק מההכנה האקטיבית שלך ללידה. הכנת הגוף ללידה היא קריטית, וחשוב לדעת שלמרות שמדובר בעניין פיזי, הוא משפיע מאוד גם על הנפש, התודעה והמצב המנטלי שלך לקראת הלידה: עיסויים, תרגילים, קורס הכנה ללידה או נטילת תמציות צמחים, כל אלה בעצם עוזרים לך להתרגל לרעיון שזה עומד לקרות, התרגלות שתעזור לך מאוד ברגעים הקשים בחדר הלידה, שמושפעים מאוד מהמצב המנטלי והנפשי שלך.

חשוב שלאורך הדרך, לצד החששות הטבעיים, תזכרי כי יש לך את הכוח לעזור לגוף לעבור את הלידה בצורה הכי טובה וקלה שאפשר,עם כמה שפחות נזקים, ועם החלמה מהירה.

הכנות ללידה

זה הזמן להכיר את תמציות הצמחים של ד"ר קיי.

התמציות הן שחקניות חיזוק מצוינות לתקופת ההריון שעוזרות מאוד להכנת הגוף והרחם לקראת הלידה. הכנות ללידה זה תהליך חשוב וכל אחת מהתמציות מסייעת בתחומה, ובמאמר הזה נעשה סדר לגבי התמציות, התפקיד שלהן ואופן נטילתן:

1. פארטוקל: תמצית מצמח המיצ'לה שעוזרת לטונוס שריר הרחם. מצב שריר הרחם משפיע רבות על אפקטיביות הצירים ומידת הקושי (או הקלות (:) של הלידה. נטילת תמצית פרטוקל עוזרת לווסת את התכווצויות השרירים והופכת את הלידה לקלה יותר. מומלץ ליטול משבוע 36.
  2. פלור: הרימון עשיר בפיטואסטרוגנים, המעודדים הפרשת אסטרוגן.  תמצית פרחי רימון עוזרת לפוריות ולריכוך והכנה של למחיקת צוואר הרחם לקראת ובזמן לידה.   לקראת הלידה, באופן טבעי, גוף האישה מפריש אסטרוגן באופן מוגבר שמכין את צוואר הרחם לקראת השלב הבא בו האישה מפרישה פרוסטגלנדינים, שתפקידם לרכך ולפתוח את צוואר הרחם לקראת לידה. פלור מכילה תמצית של פרחי רימון במינון עדין ומדויק ביותר. מומלץ ליטול משבוע 37.
  3. פרינו אויל: נשות מקצוע רבות ממליצות על עיסוי אזור הפירינאום/החיץ על מנת להקטין ואף למנוע את הצורך בביצוע חתך בזמן הלידה. הרעיון הוא להגמיש את אזור הפרינאום וזאת ניתן לעשות ע"י עיסוי האזור בזמן הריון החל משבוע 34 ושימוש בשמן המכיל שמנים המסייעים בהגמשת הרקמות של האזור.

דווקא בתקופת הכנות ללידה שבה נדמה שלגוף חיים משל עצמו, חשוב לזכור שבמובנים רבים - גם לך יש שליטה על מה שעומד לקרות. נצלי את הכוחות הטבעיים שלך בשביל לחוות את הלידה בצורה הטובה ביותר, ואל תפסיקי להזכיר לעצמך שאת יכולה.

שתהיה לך לידה קלה 🙂