נשמח להיות בקשר בצ'אט או בטלפון 077-3310210 בשעות הפעילות 8:00-17:00
נשמח להיות בקשר בצ'אט או בטלפון 077-3310210 בשעות הפעילות 8:00-17:00

מה זה אטופיק דרמטיטיס ואיך מטפלים בזה? ריכזנו בשבילכם את כל המידע החשוב!

מה זה אטופיק דרמטיטיס?

אטופיק דרמטיטיס הוא השם המדעי של מה שמוכר יותר בשם אסטמה של העור. מדובר על מחלת עור דלקתית  כרונית, שמופיעה בעיקר אצל תינוקות וילדים, אבל בהחלט יכולה להופיע גם אצל מבוגרים. למעשה, אצל כ-90% מהסובלים מהמחלה היא מתגלה עד גיל 5. חשוב לציין, שהמחלה אינה מדבקת ואינה מסוכנת, אבל היא בהחלט יכולה לגרום לסבל רב ולירידה משמעותית באיכות החיים של הסובל ממנה.

התסמינים

היות שמדובר על מחלת עור דלקתית, התסמינים באים לידי ביטוי בעיקר באדמומיות ויובש של העור, אשר גורמים לגרד. עד גיל שנתיים, הפריחה מופיעה בעיקר בפנים, בקרקפת ובחלקים החיצוניים של המרפקים והברכיים. מגיל שנתיים ואילך הפריחה מופיעה לרוב בקיפולי הגוף, שהם הצוואר והחלקים הפנימיים של המרפקים והברכיים.

האבחנה

רופא ילדים או רופא עור מיומן יאבחן לרוב אטופיק דרמטיטיס ביתר קלות, לאחר שיקבל מכם את המידע ויראה את חלקי הגוף המדוברים. על אף זאת בהחלט יתכן שיבקש לעשות בדיקות מעבדה מתאימות.

דברים שאפשר לעשות בבית

ישנם דברים, שבאפשרותכם לעשות בבית כדי להקל על האטופיק דרמטיטיס. לדוגמה, ניתן לעשות אמבטיות פושרות עם מעט שמן גוף ייעודי ולשמן מעט את הגוף באופן כללי. כמו כן, מומלץ להשתמש בחומרי כביסה וסבונים טבעיים ולהימנע מבשמים. כן מומלץ להשתמש בבגדים קלים ונוחים, רצוי שלא יהיו צמודים מדי ועדיף שיהיו עשויים מ-100% כותנה.

הטיפול הטבעי

הרפואה הטבעית מציעה טיפולים שונים, שיכולים לעזור מאוד גם במצבים בהם המחלה לא חמורה ולשפר משמעותית את איכות החיים של החולה.

לדוגמה, ניתן לרכוש סבונים וקרמים טבעיים, שישמרו על הלחות הטבעית של העור או להשתמש בשמנים אתריים כדוגמת לוונדר, שידוע בסגולות המרגיעות שלו. גם הפפאיה ידועה בזכות היכולת שלה לעזור בזכות אנזים הפפאין שהיא מכילה.

לבסוף, נציין כי ישנם גם תוספי תזונה ייעודיים.