משלוח עם שליח עד הבית חינם בהזמנה מעל 225 ש״ח

לוגו מודגש11

הכירי את מוצרי ד"ר קיי

לרגיס, בדיוק מה שאת צריכה!

טיפול טבעי באלרגיה עונתית

מהי אלרגיה עונתית, איך מזהים אותה וכיצד ניתן לטפל בה? כל התשובות בהמשך!

קצת על אלרגיה עונתית

אלרגיה עונתית, שידועה גם בשם קדחת השחת, היא אלרגיה נפוצה מאוד, שבאה לידי ביטוי בעיקר בין החודשים פברואר עד אוקטובר. היא יכולה להופיע בדרכים שונות כגון נזלת, גרד ועקצוץ בעיניים, קשיים נשימתיים – בעיקר אצל הסובלים מבעיות בדרכי הנשימה, ועוד.

הסיבה לעונתיות

הסיבה לכך, שהאלרגיה היא עונתית ומתפרצת דווקא בחודשים אלו היא, שבתקופה זו ישנה פריחה של צמחי בר שונים ועצים כדוגמת הברוש, הזית והפקאן. פריחה זו, בעזרת הרוחות, מפזרת את האבקה של הפרחים לכל עבר וכך, גם אם איננו נמצאים בסמוך לצמחים ועצים אלה, מערכת הנשימה שלנו עדיין חשופה לאבקנים ומי שרגיש יחוש בתופעות האלרגיות מהר מאוד.

דרכי אבחון

את האלרגיה העונתית קל למדי לאבחן והאבחון נעשה על ידי מומחה לאלרגיות. ראשית, תדירות הופעת התסמינים והתזמון שלהם יתנו לכך רמז עבה מאוד. כדי לאמת את החשד תתבצע, בדרך כלל, בדיקה עורית, במהלכה יטופטפו האלרגנים הרלוונטיים על עור חשוף ואז תיבדק התגובה אליהם. כמו כן, ניתן גם לבדוק באמצעות בדיקת דם הימצאות של נוגדן E, המופיע כתגובה לאלרגיה.

הטיפול הטבעי

לצד תרופות הסבתא כדוגמת שטיפות אף עם מי מלח, שינה לצד בצל חתוך או אכילה של חזרת חריפה במיוחד, שיכולות לסייע באופן מידי, ישנן אפשרויות נוספות שיכולות להקל על תסמיני האלרגיה ואף למנוע אותם, אם הטיפול נעשה מראש. אחת הדוגמאות היא שינויים בהרגלי התזונה על ידי צריכה מוגברת של ירקות כתומים, כרוב, בצל, סלק, וג'ינג'ר והפחתה של צריכת מזונות עתירי סוכר, חלב ניגר ומצרי חלב ממותקים (שוקו, מעדנים וכו'), צבעי מאכל וחומרים משמרים.

לצד כל אלו, ישנם גם תוספי תזונה ייעודיים.

לקוחות שהתעניינו בדף זה רכשו:

אלרגיה עונתית

בתקופה זו של השנה כאשר חילופי מזג האוויר קשים ומבלבלים פונים אלי בענייני אלרגיות עונתיות החל מעיניים מגרדות, עיטושים, נזלות, גרד בחייך ועוד. אני עצמי עד לפני שנה לא הכרתי בגופי את מהות האלרגיה ומצאתי את עצמי מתמודדת עם סימפטומים של אלרגיה בפעם הראשונה באמצעות תוסף תזונה ייעודי