אתם או ילדכם סובלים מדלקות אוזניים? בואו להבין למה זה קורה, מהם התסמינים וכיצד ניתן לטפל בהן!
קצת רקע על דלקות אוזניים
השכיחות של דלקות האוזניים היא גבוהה מאוד בעיקר בילדים, שכן כ-75% מהילדים יסבלו מדלקות אוזניים. אמנם לא ידועה הסיבה לכך, אבל הן מופיעות יותר אצל בנים מאשר אצל בנות ולמעשה, רוב הילדים יחוו דלקת אוזניים לפחות פעם אחת בשלוש השנים הראשונות לחייהם. פרט חשוב נוסף לגבי האוזן ודלקות אפשריות הוא, שהאוזן נחלקת לשלושה חלקים: האוזן החיצונית, האוזן התיכונה והאוזן הפנימית. הדלקות הנפוצות הן באוזן התיכונה.
תסמיני הדלקת
התסמינים הנפוצים ביותר הם חוסר שקט ומגע יתר באוזן מצד אחד, ורגישות יתר באוזן מן הצד השני. כלומר, הילד ידחה מגע שלכם באזור האוזן, אבל ייגע בה בעצמו יותר מהרגיל. חשוב לציין, שתסמינים אלו מופיעים או מתגברים בעיקר בלילה. לצד תסמינים אלו, לעיתים ניתן להבחין גם בהפרשות מהאוזן, עלייה בחום הגוף ואף חוסר תיאבון וישנוניות.
כיצד מאבחנים?
אמנם התסמינים ברורים למדי, אבל חשוב לדעת שלא כל כאב אוזניים נובע בהכרח מדלקת ויכולות להיות לכך סיבות אחרות. כדי לדעת בוודאות שאכן מדובר על דלקת אוזניים, יש להתייעץ עם רופא הילדים. לאחר שישמע מכם תיאור של התסמינים, הוא יסתכל לתוך האוזן בעזרת אוטוסקופ ואז הוא יוכל לאשר או לשלול את קיומה של הדלקת. לעתים, במקרה הצורך, הרופא המטפל יפנה אתכם לרופא אף אוזן גרון של ילדים.
תרופות סבתא
אחת מתרופות הסבתא הידועות לדלקות אוזניים היא ספיגה של צמר גפן בשמן חמים והכנסה עדינה אל האוזן. לתרופת סבתא זו יש שדרוג והכוונה היא לסחיטה של ג’ינג’ר, ערבוב של המיץ שלו בשמן זית וטפטוף אל תוך האוזן. שיטה זו נחשבת לבטיחותית יותר, מפני שהיא לא כוללת הכנסה של חפצים אל האוזן ומונעת סיכון של פגיעה באופן זה. בדומה לשיטה של הג’ינג’ר, ניתן לעשות את אותו התהליך גם עם בצל, שום או נענע. אפשרות נוספת להקלה על הכאב היא על ידי חימום של האוזן באמצעות בקבוק חם או כרית חימום. כמובן, יש לוודא שהם בטמפרטורה חמה ונעימה ולא גבוהה מדי. כן מומלץ לצרוך צריכה מוגברת של מזונות מייבשי ליחה, אשר ייבשו את הנוזלים שבאוזן כדוגמת שיבולת שועל, בצל, שום וכדומה. לעומת זאת, הימנעות ממזונות מגבירי ליחה כגון בוטנים, חלב ומוצריו, סוכר וכדומה, יכולה גם כן לשפר את המצב. גם שמן הלוונדר ידוע בתכונותיו המרגיעות ומשככות הכאב ומשכך יכול גם כן לעזור על ידי מריחה שלו על החלק החיצוני של האוזן.
לבסוף יצוין כי ישנם גם תוספי תזונה ייעודיים.
המידע המפורט לעיל הינו מידע כללי לצרכי העשרה.
בכל בעיה בריאותית יש להתייעץ עם רופא והסתמכות על המידע המפורט לעיל היא על אחריות הקורא בלבד.