נשמח להיות בקשר בצ'אט או בטלפון 077-3310210 בשעות הפעילות 8:00-17:00
נשמח להיות בקשר בצ'אט או בטלפון 077-3310210 בשעות הפעילות 8:00-17:00
כאבי מחזור

כאבים חדים ועוויתות בבטן התחתונה ו.או בגב התחתון שגורמים לתחושת בחילה, חולשה ומצב רוח ירוד במשך כמה ימים. כל חודש. 90% מהנשים סובלות מתופעות שונות של כאבי מחזור חזקים, אצל כל אחת התסמינים שונים והעוצמות נעות על טווח שבין חוסר נוחות ועד חוסר יכולת לתפקד ולהמשיך בשגרה.

מה שבטוח, מדובר בתופעה לא נעימה, בלשון המעטה.

מדוע יש כאבי מחזור חזקים?

בזמן הווסת החודשית שרירי הרחם נמצאים בפעילות מוגברת ומתכווצים לעתים תכופות, וההתכווצויות הן המקור הראשי לעוויתות והכאבים המוכרים שמרבית הנשים נאלצות להתמודד איתן מדי חודש. בנוסף, בתקופת הווסת יש ייצור עודף של הורמון הפרוסטגלנדין, שגורם להגברה של דלקתיות ושל רמות הכאב.

אצל רוב הנשים, גם אם מדובר בכאבים קשים, האפשרות לנוח בבית ולחדול מכל הפעילויות השגרתיות היא כמעט בלתי אפשרית.

פתרון כמו נטילת משככי כאבים יכול לסייע להקלה על הסימפטומים (אם כי יש פעמים שגם משככי כאבים לא עוזרים לכאבי מחזור חזקים), אך בפועל הם אינם פותרים את הבעיה לטווח הארוך וכמובן שאינם יכולים להבטיח שכאבי המחזור ייעלמו או ייפחתו בזמן הווסת הבאה, זו שאחריה וכו'.

שימוש בצמחי מרפא יכול להיות אפקטיבי ובטוח עבור הקלה על כאבי מחזור ועוויותות, הרגעה והורדת ייצור פרוסטגלנדים, ובחלק מהפעמים גם לעזור למניעה או צמצום תופעות הלוואי בטווח הרחוק.

מה יכול לעזור?

כדאי להכיר מספר צמחי מרפא שסגולותיהם יעילות במיוחד עבור כאבי מחזור:

1. קוהוש שחור: מגיע ממזרח צפון אמריקה. הצמח, שהתגלה לפני כ- 200 שנה, מזוהה עם בעיות וכאבים הקשורים לנשים וגניקולוגיה. הוא מכיל פיטואסטרוגנים שמסייעים לאיזון ההורמונלי, להפחתת כאבי מחזור ותסמונת קדם-ווסתית (PMS) ויכול לעזור גם להסדרת המחזור.
  2. מגנזיום: אחד התפקודים החשובים של מינרל המגנזיום הוא שחרור כיווצים לא רצוניים של השרירים, ממש כמו אלו שקורים ברחם בזמן הווסת החודשית ולמעלה גורמים לכאבי המחזור. הגברה של צריכת מגנזיום במזון תסייע מאוד לצמצום והקלה על כאבי המחזור בטווח הארוך. שקדים, פולי סויה, דגנים מלאים, ירקות ירוקים, תפוחים ושיבולת שועל הם דוגמאות למזונות עשירים במגנזיום.
  3. שיח אברהם: כאבי מחזור נפוצים במיוחד במצב של חוסר איזון הורמונלי. שיח האברהם הוא צמח חשוב מאוד לגניקולוגיה, מכאבי מחזור ושחלות פוליציסטיות, דרך הריון והנקה ועד גיל המעבר, ותרומתו הרחבה קורית בזכות היכולת שלו להשפיע על המערכת ההורמונלית עוד כשהם מצויים בתהליכי הייצור שלהם בהיפותלמוס (אזור הנמצא בקדמת מוח הביניים ואחראי על הייצור הראשוני של ההורמונים בגוף והויסות שלהם).

קיימים עוד מגוון צמחים אפקטיביים לטיפול בכאבי מחזור והפחתה שלהם לטווח הארוך. כדאי להתייעץ עם רופאה/נטורופתית לפני השימוש וכן על המינון המומלץ.