איך משפיעים החיסונים על הגוף ולמה? איך ניתן להפחית את תופעות הלוואי של החיסונים וכיצד ניתן לחזק את הגוף לקראת ולאחר החיסון? כל התשובות בהמשך!
מה זה חיסון?
החיסונים הניתנים לילדינו באופן שגרתי הם כלי של רפואה מונעת, באמצעותה נמנעות מגפות של מחלות, שבעבר היו מתפרצות ופוגעות באופן קשה בלוקים בהן. המשמעות של החיסונים היא החדרה של הנגיף הגורם למחלה כשהוא מוחלש או מומת וכך המערכת החיסונית לומדת להתמודד עם מחלות אלו ומתחסנת כנגדן וכך היא מונעת את האפשרות להידבק במחלה בעתיד.
שגרת החיסונים וההשלכות שלה
הרוב המוחלט של החיסונים הניתנים במסגרת טיפת חלב וגם לאחר מכן, במסגרת בית הספר, ניתנים במקבצים של מספר חיסונים באותו הזמן וכך נוצר מצב, שבו הגוף צריך להתמודד ארבעה או חמישה נגיפים שהוחדרו אליו באותו היום. התוצאה היא, שלמרות שהחיידקים מוחלשים או מומתים, הם משפיעים על הגוף ופעמים רבות גורמים לתופעות לוואי.
תופעות לוואי נפוצות
אחת הבעיות של חיסונים היא שלצד הנגיד המוחלש החשוב לחיסון הגוף נלווים חומרים המשמרים את החיסון אליהם רגישים אנשים רבים וחומרים אלו עלולים לערער את מערכת החיסון של האנשים הרגישים להן. לדאבון הלב ישנה שכיחות מסוימת של בעיות התפתחויות למתחסנים וכן תופעות הלוואי נפוצות יותר, שהן התופעות המקומיות, הכוללות כאב ואדמומיות באזור החיסון. לצד תופעות אלו, ישנן גם תופעות נפוצות של חום, חולשה, חוסר שקט, שלשולים, בחילות והקאות ועוד. למרות שמדובר על תופעות נפוצות, הן בהחלט גורמות לאי נוחות הן אצל הילד עצמו והן אצל הסובבים אותו.
מה עושים?
ישנה חשיבות רבה להגיע לחיסון עם מערכת חיסונית חזקה ככל הניתן וכן לחזק את מערכת החיסון לאחר קבלת החיסון. כמו כן מומלץ לנקות את הגוף לאחר החיסון מהחומרים המזיקים המצויים בחיסון.
המידע המפורט לעיל הינו מידע כללי לצרכי העשרה.
בכל בעיה בריאותית יש להתייעץ עם רופא והסתמכות על המידע המפורט לעיל היא על אחריות הקורא בלבד.