נשמח להיות בקשר בצ'אט או בטלפון 077-3310210 בשעות הפעילות 8:00-17:00
נשמח להיות בקשר בצ'אט או בטלפון 077-3310210 בשעות הפעילות 8:00-17:00

מערכת החיסון שלנו, המלווה אותנו לאורך כל חיינו, היא מערכת מורכבת וחיונית, שעוברת עליות ומורדות. כאן נספק לכם מידע חשוב אודות מערכת החיסון של מבוגרים.

ילדים אל מול מבוגרים

בין מערכת החיסון של ילדים לבין זו של מבוגרים יש הבדל גדול מאוד מבחינת יכולת התפקוד שלהן והבדל זה נובע משני פרמטרים מנוגדים: בעוד שמערכת החיסון של ילדים עוד לא הספיקה להכיר מחלות רבות והיא חסרת ניסיון, היא עוד לא יודעת כיצד להתמודד עם מחלות שונות והיות שכך, ילדים עלולים להיות רגישים יותר ולהיות חולים בתדירות גבוהה יותר ממבוגרים.

מן הצד השני, ככל שאנו מתבגרים הגוף שלנו נדרש לעבוד קשה יותר כדי להתמודד עם מה שכילדים הצלחנו להתמודד בקלות. היות שכך, כאשר אדם מבוגר חולה, נדרש לגוף שלו יותר זמן להבריא מאשר לילד ובעיקר אם מדובר על מחלה שהגוף טרם נחשף אליה.

ומה לגבי קשישים?

כאמור, ככל שאנו מתבגרים כל המערכות בגוף שלנו נחלשות והדבר נכון גם לגבי מערכת החיסון. היות שכך, קשישים רבים מתקשים להתמודד עם מחלות קלות יחסית. לעתים, אפילו הצטננות קלה עלולה להוביל לסיבוכים ואף להשפיע על מערכות אחרות בגוף.

מתי כדאי לחזק?

יש שיגידו, שעונת החורף היא התקופה החשובה ביותר לחיזוק המערכת ובהחלט אפשר להבין מהיכן נובעת מחשבה זו. הרי זו התקופה בשנה, שבה רובנו חולים! יחד עם זאת, חשוב לזכור את עונות המעבר, בהן מזג האוויר לא צפוי, אלרגנים שונים מתעופפים לכל עבר וכו'. גם הקיץ של היום הוא כבר לא כמו הקיץ של פעם. בניגוד לעבר, כיום אנו שוהים רוב הזמן צמודים למזגן ועושים זאת במקומות סגורים עם אנשים רבים לידנו וכך אנו "זוכים" לחלוק את אותם החיידקים.

המסקנה

כאשר מדובר בילדים שלנו, אנו נוטים לשמור עליהם ולחסן אותם ולעשות כל מה שצריך בשביל שיהיו בריאים. אבל כאשר מדובר במבוגרים, אנו נוטים לוותר לעצמנו ובאותה הנשימה – להזיק לעצמנו. היות שכולנו רוצים להרגיש טוב ולא להיות חולים, עלינו לשמור על מערכת החיסון שלנו ולחזק אותה באופן שוטף ולאורך כל השנה.

כיצד ניתן לחזק את מערכת החיסון?

למרות שמערכת החיסון שלנו נחלשת בכל פעם שאנו חולים ופעמים רבות גם כתוצאה משימוש בתרופות וקבלת טיפולים תרופתיים כאלו ואחרים, הבשורה הטובה היא שניתן לחזק אותה ואפילו די בקלות! לדוגמה, אם נשמור על היגיינה אישית, נוכל להימנע ממחלות מיותרות ולשמור היציבות של המערכת כמו כן, ניתן לצרוך מזונות מחזקים כדוגמת קינמון, זנגביל, זרעי דלעת, שיבולת שועל ועוד. בנוסף, ניתן גם לצרוך תוספי תזונה שעשויים מצמחי מרפא הידועים כמחזקים של מערכת החיסון.