נשירת שיער אחרי הלידה

אם במהלך ההריון כולם אמרו לך כמה השיער שלך שופע, מבריק וחיוני, אחרי הלידה את עלולה לחוש כי השיער מאבד צורה ונושר בכמויות גדולות. אז למה זה קורה ואיך אפשר לטפל?

אחת התופעות הנפוצות אצל נשים אחרי הלידה היא נשירת שיער. ראשית כדאי להכיר את מחזור חייה של השערה. כל שערה שצומחת על ראשך עוברת שלושה שלבי חיים. השלב הראשון הוא שלב צמיחת השערה, השלב השני הוא השלב בו השערה מפסיקה לצמוח ונמצאת על הראש והשלב השלישי הוא שלב המנוחה בו מתחיל תהליך הנשירה.

אז מה קורה בהריון? ההורמונים משתוללים (מי לא שמה לב?) ומשפיעים רבות על מחזור השערה. היא נשארת ומשתהה בשלב הצמיחה ולכן השיער יראה מלא ברק וחיוני. לאחר הלידה מתחוללים שינויים הורמונליים רבים אשר משפיעים גם הם על מחזור השערה ומתחיל במהירות השלב השלישי, שלב המנוחה של השערה ונשירתה. השפעה נוספת נראה בעקבות אי אלו חוסרים בוויטמינים ומינרלים. במהלך ההיריון הגוף שלנו מנתב ויטמינים ומינרלים חיוניים לעבר הרחם והעובר. בנוסף, במהלך הלידה ואחריה הגוף מאבד כמות גדולה של דם וכל אלו עלולים להשפיע רבות על רמות הברזל בדם. ואם כל זה לא מספיק, גם במהלך ההנקה הוויטמינים והמינרלים החיוניים מנותבים לטובתו של התינוק ולכן ישנה סבירות גבוהה שאלו יחסרו במאגרים שבגופך. החוסרים הללו  משפיעים על השערה ומחלישים אותה ולכן נראה נשירה מוגברת.

אז מה אפשר לעשות? קודם כל חשוב להגיד שנשירה אחרי לידה היא טבעית. לרוב היא עוברת מאליה עד כשנה לאחר הלידה ולא מצריכה התערבות כלשהי*. אז איך אפשר בכל זאת ולהקל על הנשירה? באמצעות תזונה מאוזנת, עשירה בוויטמינים ומינרלים כמו ברזל והמשך נטילת תוספי תזונה שנטלת במהלך ההריון , בכל תקופת ההנקה. בנוסף טיפ ידידותי – להימנע ככל הניתן מאיסוף שיער בגומייה ושינה עם שיער פזור. הגומייה עלולה לתלוש את השיער ממקומו ולהגביר את הנשירה.

נשירה לאחר לידה היא תופעה מוכרת ונפוצה ביותר. הנשירה היא תהליך טבעי של הגוף, היא מתרחשת בעקבות השינויים הרבים שהגוף עובר – בזמן ההריון, אחרי הלידה ובזמן ההנקה. לרוב היא תחלוף לבדה עד כשנה לאחר הלידה.

*במידה והנשירה נמשכת תקופה ארוכה לאחר הלידה (מעבר לשנה) או במידה והנשירה היא מוגברת ביותר ויוצרת קרחות במקומות שונים על הקרקפת רצוי לגשת להיבדק ולטפל. בדיקות דם יכולות להעיד על חוסרים שונים ולהצביע על הגורם לנשירה.

רז קביליס 0543024549

דולה, דולה לאחר לידה, מנחת בתים פתוחים לנשים בחופשת לידה

אמא נולדה – רז קביליס מלווה נשים בתהליכי לידה.

• מבצע!

הערכה השלמה ללידה

הוספה לסל

נשות מקצוע

נשות מקצוע מתחום ההריון והלידה יכולות להנות ממוצרי ד"ר קיי ייעודיים ומקצועיים למרחב הלידה.

הרשמה לנשות מקצוע

נשארים מעודכנים

בצ'יק

רוצים לדעת הכל לפני כולם?

להתעדכן במבצעים, מוצרים חדשים

וטיפים מעניינים?​

הרשמו עכשיו למועדון

"טבעי להיות בריא" של ד"ר קיי

הערכה השלמה ללידה נוספה לעגלה שלך

נשארים מעודכנים

בצ'יק

רוצים לדעת הכל לפני כולם?

להתעדכן במבצעים, מוצרים חדשים

וטיפים מעניינים?