ליחה אצל ילדים ומבוגרים- סגולות הזעפרן

זעפרן הוא תבלין המופק מהצלקת של פרח הכרכום התרבותי והוא נחשב ליקר שבתבלינים, כאשר מחיר גרם אחד באיכות גבוהה של זעפרן עשוי להגיע לכ-65$. מחירו הגבוה של תבלין זה נובע מהקושי הרב בהפקתו, מאחר שכל פרח ממנו מופק התבלין פורח פעם אחת בשנה בלבד ובכל פרח כזה ישנן שלוש צלקות והן נקטפות אך ורק באופן ידני. להפקת חצי ק"ג של התבלין היקר נדרשים כ-35,000 עד 100,000 פרחים. כמו כן, הפריחה מתרחשת בחודשים אוקטובר ונובמבר וגשם עלול להזיק לפרחים.

יתרונות הזעפרן

לזעפרן יש יתרונות רבים. ראשית כל, הוא מחזק מאוד את המערכת החיסונית מאחר והוא מכיל כמות נכבדת של ויטמין C. בנוסף, יש בזעפרן רכיבים טבעיים שמזרזים את היווצרות כדוריות הדם הלבנות האחראיות על ייצור "קולגן", חומר המופק בגוף ומרפא פציעות וזיהומים.

סגולות הזעפרן - ליחה אצל ילדים

כמו כן, הזעפרן מצוין למצבים של ליחת ילדים כמו גם מבוגרים. ליחה על ילדים משפיעה עליהם יותר, מפריעה להם לאכול, מפריעה להם להירדם ופוגעת בדפוסי השינה שלהם. דבר נוסף שנגרם בעקבות ליחה אצל ילדים קטנים ותינוקות, היא סתימה של הגרון, דבר הגורם להם סבל רב.

יתרון נוסף וחשוב של הזעפרן הוא שיפור הזיכרון. לתמציות זעפרן יש את היכולת לשפר את זיכרון האדם ואפילו לעזור בתפקוד מוחי לקוי. במקומות רבים בעולם משתמשים בזעפרן כטיפול לחולי אלצהיימר ואנשים הסובלים מבעיות זיכרון.

בנוסף, הזעפרן מכיל את החומרים הפעילים קרוסין, פיקרוקרוסין וספראנאל. למרכיבים אלה מיוחסת תרומה לעיכוב הספיגה של דופמין, נוראפינפרין וסרוטונין. בבחינה של פעילות הזעפרן בהשוואה לתרופות נוגדות דיכאון נמצא שהשפעתו זהה לשלהן, ללא תופעות לוואי או חשש להתמכרות. כמו כן, גם בדיכאון של אחרי לידה, נרשמו תוצאות דומות בין נשים שטופלו בעזרת זעפרן לבין כאלה שלקחו פרוזאק. ושוב, ללא תופעות לוואי כלשהן.

ליחה אצל ילדים ומבוגרים- סגולות הזעפרן

הזעפרן הוא צמח מרפא מהמשובחים והטובים בעולמנו כיום ואמנם יקר להשיג אותו, אך ישנן תוספי תזונה שונים, המכילים זעפרן ויעזרו לכם להתגבר על הבעיה ללא כל חשש מנזקים נלווים.