לקראת החורף הממשמש ובא, העלינו עבורכם על הכתב את חמשת “מכות” החורף הנפוצות ביותר מהם אנו, ובעיקר ילדינו, סובלים בחורף ודרכי התמודדות עימן:
גודש ואף סתום-
כאימא, אחד הדברים המתסכלים ביותר הם פעוט עם אף סתום, הוא נוטה להתעוררויות תכופות, חרחורים מהאף ובכי, קושי ביניקה וחוסר נוחות כללית. הפעולות היום יומיות מתסכלות אותו ואותך. התמודדות עם אף סתום יכולה להיות למשל באמצעות חליטה של עלי סרפד. חליטה של כ-6 כפות של עלי סרפד בתוך כשלושת רבעי הליטר למשך לילה ושתייה שלה לאורך היום מומלצת וכך גם חליטה של צמח האבפטוריון הידוע ביכולת שלו לעזור בכל הנוגע להפרעות שונות בדרכי הנשימה כולל נזלת, ברונכיטיס ועוד. כמו כן ישנם תוספי תזונה ייעודיים המכילים צמחי מרפא שונים.
ליחה-
ילדים סובלים רבות ממצבי ליחה ואינם יכולים להוציא את הליחה לבדם. הצורך לעזור להם להתמודד עם ליחה מוגברת וצמיגית היא גדולה מאחר והיא יכולה לגרום להפרעות בשינה, קשיי נשימה וחוסר שקט. פעמים רבות, ליחה אצל ילדים גורמת לילדים להיכנס למעגל בלתי נגמר של מחלות חוזרות ונשנות ולכן רצוי לטפל בה בהקדם.
נזלת שקופה-
בתקופת החורף וגם בעונות המעבר אנו מכירים את הנזלת השקופה כמו גם את התחושה שהינה אוטוטו אנחנו מפתחים התקררות, זו תופעה שמוכרת לנו אצל ילדים ואפילו אצלינו המבוגרים. אחד הפתרונות המקובלים הוא שימוש בתרסיסים שונים למניעת גודש באף או מי מלח בשביל ילדים. חשוב לדעת ששימוש ממושך ותדיר בהם עלול ליצור גירוי יתר של רירית האף ובכך אף להחמיר את המצב. בגזרה הטבעית קיימים תוספי תזונה ייעודיים.
נזלת צבעונית
כל אמא מכירה את מראה הפעוט עם המנוזל, נזלת בגווני ירוק וצהוב שמטרידה את מנוחת האם ומאלצת לקנח את האף לעיתים קרובות. בעוד שבדרך כלל ההמלצה היא להשתמש בתרסיסי אף שונים חשוב לזכור, שתרסיסים אלו ואף שימוש במי מלח אצל ילדים, מגרים את האף ושימוש תדיר וממושך בהם עלול אף להחמיר את המצב. ניתן גם לעשות שימוש בתוספי תזונה ייעודיים.
שיעול יבש/סטרידור-
סטרידור הוא שם של מצב, בו יש היצרות בדרכי הנשימה העליונות וכאשר נכנס מהן אוויר, מופק צליל משונה, הדומה לנביחה. בעוד שבדרך כלל הצליל נשמע בזמן של כניסת אוויר, לעתים ניתן לשמוע אותו גם בזמן יציאת אוויר. הסטרידור נפוץ בעיקר בקרב ילדים ולכשעצמו הוא איננו מסוכן. יחד עם זאת, היות שזהו סממן למחלה נגיפית, סביר להניח שהיא מדבקת ולכן כדאי להימנע מחשיפה לנוזלי הגוף של החולה. למרות שהסטרידור איננו מסוכן, הוא מפריע הן לחולה והן לסובבים אותו ולכן הגיוני ביותר לטפל בו. בעוד שהרפואה הקונבנציונלית לא מציעה טיפול כל עוד הסטרידור בשליטה ישנם טיפולים טבעיים, שיכולים לעזור לטווח הקצר די במהירות. אחת הדוגמאות הנפוצות היא נשימה של אוויר קר ואת זה ניתן לעשות על ידי נשימה של אוויר מהמקפיא, אוויר קר מן החוץ או מכשיר אדים קרים בחדר של החולה. כמו כן, מומלץ להיות במצב מאונך ככל האפשר על ידי הרמת הילד והגבהת ראשו במצב שכיבה באמצעות כריות. כמו כן ישנם תוספי תזונה ייעודיים.
המידע המפורט לעיל הינו מידע כללי לצרכי העשרה.
בכל בעיה בריאותית יש להתייעץ עם רופא והסתמכות על המידע המפורט לעיל היא על אחריות הקורא בלבד.