מהו צוואר הרחם ומה קורה לו במהלך הלידה? כל התשובות בהמשך!
איך הגוף שלי מצליח ללדת תינוק?
גופך יודע ללדת תינוק באופן טבעי וקל. הבריאה יצרה אותנו בצורה כזו שהגוף הנשי בנוי באופן המאפשר ללדת. יתרה מכך, הגוף הנשי במהלך ההיריון ובפרט לקראת הלידה מכין את עצמו ללידה. במשך כל תקופת ההיריון הגוף שלנו חווה שינויים- האגן מתרחב, השרירים עוברים תהליך הרפיה, מפרקי האגן מתרככים וכל זאת על מנת לאפשר לתינוק להיוולד ולעבור בקלות דרך האגן.
אז מהו צוואר הרחם ומה תפקידו?
אחד האיברים שחשוב שתכירי הוא צוואר הרחם שלך. צוואר הרחם הוא החלק המחבר בין הרחם לבין הנרתיק. אורכו הממוצע הוא כ-3 ס”מ ויש לו תפקיד חשוב בתהליכים הנשיים של וסת, היריון ולידה. צורתו הטבעית היא כשל צינור קצר ואצל נשים שלא עברו לידות בחייהן יש בו חור עגול וקטן, דרכו עובר דם הווסת. אצל נשים שעברו לידות, יש בו חריץ צר, אך גדול יותר מאשר במצבו ההתחלתי.
צוואר הרחם לאורך ההיריון הוא ארוך ונוקשה וזאת על מנת להפריד את העובר מהסביבה החיצונית. כאשר לידה מתפתחת, הצוות הרפואי בודק את “המחיקה” של צוואר הרחם והם מתייחסים למחיקה באחוזים. כאשר יש מחיקה של 100% כל הגוף שלנו יותר מוכן ללידה. במהלך הלידה הדבר הראשון שקורה הוא מחיקתו של צוואר הרחם. לכן, בלידה אנחנו רוצים שהצוואר יהיה רך, קדמי ומחוק. מטבע הדברים הצוואר לאט לאט יכין את עצמו לקראת לידה. דמייני לעצמך גוש פלסטלינה שבמגע ראשון איתו הוא קשה ונוקשה וככל שתלושי אותו, תשחקי איתו ותחממי אותו בידייך כך הוא הופך לגמיש יותר וקל יותר לעבוד איתו. כך גם צוואר הרחם שלך, ככל שתכיני אותו לקראת הלידה כך ברגע האמת הוא יהיה רך יותר, מחוק יותר וישתף פעולה בקלות. מאחר וצוואר הרחם הוא אזור פנימי, הדרך להכין אותו היא על ידי לקיחה פנימית של פורמולה.
המידע המפורט לעיל הינו מידע כללי לצרכי העשרה.
בכל בעיה בריאותית יש להתייעץ עם רופא והסתמכות על המידע המפורט לעיל היא על אחריות הקורא בלבד