מי מאתנו לא סבל פעם מבטן כואבת ואף מהקאות ושלשולים? כאן נסביר כיצד ניתן להתמודד עם וירוס בטן!
יותר וכך הוא מתקשה עוד יותר להילחם בווירוס. סיבוך נפוץ לא פחות הוא התייבשות, הנפוצה אצל מי שסובל גם משלשולים והקאות בתדירות גבוהה ובכך הוא מפריש נוזלים רבים מכפי שהוא מכניס.
מה מומלץ ומה עדיף שלא?
חשוב מאד להימנע מלהגיע למצב של התייבשות, על כן מומלץ לשתות הרבה מים וגם שתייה ממותקת ונוזלים רוויים במינרלים, אותם ניתן לרכוש בבתי המרקחת וכך להחזיר לגוף נוזלים מועשרים. לעומת זאת, עדיף שלא להשתמש בתכשירים נגד שלשולים, אבל בהחלט ניתן להיעזר בטיפולים הטבעיים, עליהם נרחיב בהמשך. על מנת לעזור לתהליכים הטבעיים של “החיידקים הטובים” שנמצאים במערכת העיכול, חיידקים שעוזרים לנו, בין היתר, להתגבר על הווירוס, מומלץ לצרוך פרוביוטיקה, שגם אותה ניתן לרכוש בבתי המרקחת.
פתרונות טבעיים ומיידיים
מן הסתם, הפתרון הטבעי והיעיל ביותר הוא שמירה על היגיינה כדי להימנע מהידבקות. אבל במידה וכבר נדבקתם, כדאי לשנות את הרגלי התזונה על ידי שתייה מוגברת כאמור לעיל ועל ידי הפחתה של כמות הסיבים התזונתיים, בעיקר למי שסובל משלשולים. כמו כן, מומלץ לצרוך אורז בכל דרך אפשרית, כולל שתייה של מים שהאורז הושרה בהם. ישנם מזונות, אותם מומלץ לצרוך כשהבטן כואבת כדוגמת מי מרק ירקות או מי מרק עוף. לא מומלץ לאכול את הירקות עצמם, משום שהם עשירים בסיבים שעלולים להחמיר את השלשולים. כמו כן, ישנם תוספי תזונה ייעודיים. היות שווירוס בטן היא תופעה מוכרת ונפוצה, שנוטה גם לחזור על עצמה מידי פעם בפעם, מומלץ שתוסף תזונה מתאים תמיד יהיה בבית. לאחר שהווירוס נרגע מעט, מומלץ לאכול מרק של ירקות כתומים כדוגמת גזר, בטטה, דלעת וכדומה ובנוסף גם בננות, פירה ורסק תפוחים.
המידע המפורט לעיל הינו מידע כללי לצרכי העשרה. בכל בעיה בריאותית יש להתייעץ עם רופא והסתמכות על המידע המפורט לעיל היא על אחריות הקורא בלבד.