מה זה סינוסיטיס ואיך אפשר לאבחן אותו? והכי חשוב – איך אפשר לטפל? כל המידע הרלוונטי נמצא בהמשך!
קצת על הסינוסיטיס
סינוסיטיס היא דלקת של מערות הפנים, הנקראות גם סינוסים ומכאן שמה. הסינוסים הם מעין מערות, המייצרות באופן מתמיד ריר, אשר מובל דרך האף אל הלוע ומשם נבלע מבלי שנבחין בכך. כאשר קיים ייצור מוגבר של אותו הריר, שיכול לנבוע מסיבות שונות שעליהן נרחיב בהמשך, עלולה להיווצר דלקת – הסינוסיטיס.
גורמים נפוצים לסינוסיטיס
הגורמים הנפוצים לסינוסיטיס הם בדרך כלל מזהמים מסוגים שונים כדוגמת פטריות, חיידקים ונגיפים מסוגים שונים. גורמים אלו יכולים לגרום לדלקת נקודתית וחד פעמית, אך אנשים מעשנים, בעלי אלרגיות המתאפיינות בגודש באף ובעלי בעיה במבנה האף הינם בקבוצת סיכון לדלקות חוזרות.
התסמינים והתחושה
התסמינים הראשונים הם גודש באף ותחושת לחץ באזור הפנים. לצד תסמינים אלו, ישנם תסמינים, שעלולים להופיע בשלב מאוחר יותר או לא להופיע כלל כדוגמת חום, שיעול, ריח רע מהפה, ירידה בחוש הריח, לחץ באוזניים, כאב ראש ועוד. מבחינת התחושה הכללית, הסובל מסינוסיטיס יחוש בעיקר כאבים ותחושת לחץ באזורי הראש השונים.
דרכי טיפול טבעיים בסינוסיטיס
ישנם מספר טיפולים טבעיים הידועים כמסייעים במקרה של סינוסיטיס. ניתן להשתמש במי מלח תוצרת בית והזלפה שלהם לתוך הנחיריים. במקרים קלים ניתן להסתפק בפעם אחת ביום ובמקרים קשים, מומלץ פעמיים ביום. כמו כן, גם אוורור של החדר ושימוש במכשיר אדים יכולים להקל רבות. עוד מומלץ להשתמש בטיפות של שמן אקליפטוס על מגבת קרה וחמה לסירוגין. גם טיפות של אכינצאה יכולות לעזור מאוד בשימוש דומה לזה של מי המלח. גם הדיקור והשיאצו נמצאו כמועילים לשיפור המצב. כן חשוב לציין ששינויים קלים בתזונה יכולים גם כן לשפר באופן משמעותי את תהליך ניקוז הנוזלים והכוונה היא בעיקר לשתייה מרובה של מים והפחתה משמעותית של צריכת מוצרי חלב. לבסוף, חשוב לציין כי ישנם גם תוספי תזונה ייעודיים.
המידע המפורט לעיל הינו מידע כללי לצרכי העשרה.
בכל בעיה בריאותית יש להתייעץ עם רופא והסתמכות על המידע המפורט לעיל היא על אחריות הקורא בלבד.