אף סתום אצל ילדים הוא דבר מאוד נפוץ. אבל זה לא אומר שחייבים להמשיך לסבול! לפניכם דרכים יעילות לטיפול באף סתום אצל ילדים באופן טבעי.
מה גורם לזה ולמה זה גורם
ישנם גורמים רבים שיכולים לגרום לאף סתום ושני העיקריים שבהם הוא אלרגיה כדוגמת קדחת השחת או מחלה שבאה לידי ביטוי בדרכי הנשימה העליונות. בשני המקרים ניתן לטפל לרוב באופן טבעי ובמידה וידועה הסיבה לנזלת, מומלץ להתאים את הטיפול. יחד עם זאת, גם אם הסיבה אינה ידועה, ניתן לטפל ולהקל על הילד וכמובן גם על ההורים! הרי כשהאף של הילד סתום, הוא מתקשה לאכול, לשתות ואף לישון ולכן הוא גם יותר עצבני והדבר משפיע על כל בני הבית.
למה לפנות לטיפול הטבעי?
היות שהבעיה של אף סתום היא נפוצה מאוד באופן כללי ואצל ילדים בפרט, מומלץ להשתמש בטיפול הטבעי. זאת, משום שתרסיסי האף השונים אמנם נותנים מענה, אבל הם גם יכולים להיות ממכרים והמטרה היא לטפל בבעיה ולא להחמיר אותה אם היא חוזרת על עצמה באופן תדיר. למעשה, גם הטיפול הטבעי בעזרת מי מלח עלול להחמיר את המצב, אם הוא נעשה באופן תדיר.
צמחי מרפא
חליטה של עלי סרפד יכולה בהחלט לסייע. חליטה של כ-6 כפות של עלי סרפד בתוך כשלושת רבעי הליטר למשך לילה ושתייה שלה לאורך היום מומלצת וכך גם חליטה של צמח האבפטוריון הידוע ביכולת שלו לעזור בכל הנוגע להפרעות שונות בדרכי הנשימה כולל נזלת, ברונכיטיס ועוד. כמו כן ישנם תוספי תזונה ייעודיים המכילים צמחי מרפא שונים.
טיפול במגע
למגע יש סגולות משלו וגם בנושא של אף סתום הוא יכול לעזור. אחת הדוגמאות היא באמצעות נקודות לחיצה, שעל ידי עיסוי עדין שלהן ניתן להקל על הגודש באף:
- מתחת לנחיריים.
- בסמוך לתעלות הדמעות (באזור שבין האף לבין העין).
- תנוך האוזן ומאחוריו.
לצד נקודות לחיצה אלו, ניתן להשכיב את הילד על הבטן, כשראשו מופנה כלפי מטה ולטפוח על גבו. בתוך דקות ספורות כבר ניתן יהיה לראות את הנזלת מופרשת החוצה.
שילוב בין הטיפולים
חשוב לציין, שבעוד שלא מומלץ להכביד על הילד בטיפולים מרובים, בהחלט אפשר ואף מומלץ לשלב בין טיפול קונבנציונלי בהתאם להוראות הרופא לבין טיפול טבעי ואף יותר מאחד. לדוגמה, ניתן לצרוך תוסף תזונה ובמקביל להיעזר בנקודות הלחיצה כשהגודש מכביד עליו.
המידע המפורט לעיל הינו מידע כללי לצרכי העשרה.
בכל בעיה בריאותית יש להתייעץ עם רופא והסתמכות על המידע המפורט לעיל היא על אחריות הקורא בלבד.