מה אוכלים בהריון? – תזונה בהריון

פירות מפוזרים

תשעה חודשים הם תקופת זמן נכבדת, אבל מאחר ולתזונה שלך יש השפעה רבה גם על העובר העומד להיוולד, כדאי להקפיד על הרגלים נכונים של תזונה בהריון כדי למנוע בעיות עתידיות אצלו וגם אצלך, שכן הבריאות של שניכם חשובה מאד.

נשים רבות נוטות לראות בתקופת ההיריון כזמן המושלם לאכול את כל מה שהן אוסרות על עצמן בדרך כלל וזה עוד לפני החשקים למתוק שתוקפים אותן משום מקום, ודווקא אחרות מפחדות מהשמנת יתר במהלך ההיריון אז הן נכנסות לדיאטה מהחשש להישאר עם בטן גם אחרי הלידה. האמת, שני המקרים אינם בריאים מטבעם ואם את בהריון עלייך לשים את הפן הבריאותי לפני הכל.

ראשית ואולי הכי חשוב, הקפידי לשתות הרבה. 8 עד 12 כוסות ביום אמורות לעשות את העבודה אבל כדאי גם לשים קנקן מים בשידה ליד המיטה כשאת הולכת לישון. ממשקאות מתוקים כדאי להימנע שלא לדבר על משקאות עם סוכרזית (כל משקאות הדיאט) שאינם בריאים. בנוסף, עדיף לא להתקרב למאכלים המשאירים תחושת צמא כמו פיצוחים ומאכלים מלוחים או מתובלים מדי. נשנושים הם לפעמים החיים, אבל אם עברת את תקופת הבחילות הקשות המצריכות איזה נשנוש טעים ומעביר בחילה, השתדלי להימנע מהן. שלוש ארוחות מסודרות ומזינות ביום בנוסף לשתייה מרובה של מים זה בהחלט מספיק. אם את בכל זאת מתעקשת על אכילה בין הארוחות אז חתכי לך ירקות או תנשנשי אגוזים ושקדים, הידועים בערכי התזונה המעולים שבהם.

מה לא כדאי?

במהלך תזונה בהריון ישנם מאכלים ומשקאות שלא מומלץ לצרוך ואחרים שממש אסור מאחר ואינם בריאים לעובר. למשל, קפאין ואלכוהול אינם מומלצים כלל במהלך תקופת ההיריון ובכלל מאכלים ומשקאות המכילים קפאין, לרבות קקאו ושוקולד, הינם מעוררים, מאיצי דופק ומשתנים ואינם מועילים, בלשון המעטה, לספיגת הברזל. כמו כן, בגזרת המאכלים שמהם יש להימנע תמצאו את הסושי ובכלל כל הדגים הנאים למיניהם. גם ביצים לא מבושלות (בכל צורה שהיא, כולל במיונז) הן ממש מחוץ לתחום. בשרים ונקניקים לא מבושלים מותר אך ורק אם עברו עישון וגם מגבינות “מסריחות” כדאי להימנע.

מה כן כדאי?

לעומת זאת, המאכלים המתאימים ביותר עבורך הם כאלה העשירים בברזל, סידן או חומצה פולית. בשר אדום רזה, טחינה ומיני אגוזים יעניקו לך ברזל ופירות הדר, עלים ירוקים וקטניות ידאגו לחומצה הפולית שלך. בשביל לצרוך סידן איכותי הקפידי על אכילת יוגורט מועשר בפרוביוטיקה.

לסיכום

אמנם זו תקופה לא קצרה, אבל תזונה נכונה בהריון תעניק לעובר שלך, וגם לך, את כל מה שצריך בשביל להגיע ללידה בשיא הבריאות והמוכנות ליציאה לעולם. וזכרי, הבריאות שלך זו גם הבריאות שלו.

 

המידע המפורט לעיל הינו מידע כללי לצרכי העשרה.
בכל בעיה בריאותית יש להתייעץ עם רופא והסתמכות על המידע המפורט לעיל היא על אחריות הקורא בלבד.

קטגוריות משוייכות:

הריון ולידה

תגיות משוייכות:

פוסטים נוספים שעשויים לעניין אותך