הנשימה של הילד נשמעת מוזר? ניתנה לכם אבחנה של סטרידור? בואו להבין מה זה וכיצד ניתן לטפל בזה בדרכים טבעיות!
מה זה סטרידור?
סטרידור הוא שם של מצב, בו יש היצרות בדרכי הנשימה העליונות וכאשר נכנס מהן אוויר, מופק צליל משונה, הדומה לנביחה. בעוד שבדרך כלל הצליל נשמע בזמן של כניסת אוויר, לעתים ניתן לשמוע אותו גם בזמן יציאת אוויר. הסטרידור נפוץ בעיקר בקרב ילדים ולכשעצמו הוא איננו מסוכן. יחד עם זאת, היות שזהו סממן למחלה נגיפית, סביר להניח שהיא מדבקת ולכן כדאי להימנע מחשיפה לנוזלי הגוף של החולה.
הגורמים לסטרידור
בדומה לתופעות רבות אחרות הקשורות למערכת הנשימה, גם הסטרידור נגרם בדרך כלל כתוצאה ממחלה ויראלית, שיוצרת בצקת או נפיחות באזור מיתרי הקול. בדומה למרבית המחלות הוויראליות, גם הסטרידור נוטה להתפתח יותר בעונות הסתיו והחורף.
קבוצות סיכון
בעוד שכולנו חשופים לנגיפים השונים, יש קבוצות באוכלוסייה, שרמת הסיכון שלהן גבוהה יותר. הכוונה היא לסובלים מאסטמה או אלרגיות שבאות לידי ביטוי בנפיחות בדרכי הנשימה. כמו כן, גם תינוקות וילדים עד גיל חמש נמצאים בקבוצת סיכון משתי סיבות עיקריות. הראשונה היא העובדה, שבגילאים אלו ישנו סיכון רב יותר לשאיפת חפצים זרים והשנייה היא, שבגילאים אלו דרכי הנשימה צרות ורגישות יותר מאשר בגילאים מאוחרים יותר וכך כל שינוי קטן יכול ליצור הבדל גדול.
האם זה מסוכן?
למרות שהוא מבהיל למדי, ובעיקר כאשר החולה הוא תינוק או פעוט, הסטרידור לכשעצמו איננו מסוכן. יחד עם זאת, היות שמדובר על היצרות של דרכי הנשימה העליונות חשוב לוודא, שהחולה מצליח בכל זאת לנשום כראוי ומקבל מספיק חמצן, בעיקר אם החולה סובל גם מאסטמה או מבעיות נשימה אחרות.
טיפול קונבנציונלי
בכל מקרה של סטרידור מומלץ להתייעץ עם רופא הילדים, שיבדוק את מידת ההשפעה שלו על הילד וחשוב שההורים יהיו במעקב לגבי שינויים. במידה וישנם סיבוכים או שהילד לא מקבל מספיק חמצן מהנשימה, יתכן שיהיה צורך במעקב נוסף ויש רופאים שאף ממליצים על טיפול בסטרואידים להקלה על הנשימה.
טיפול טבעי
למרות שהסטרידור איננו מסוכן, הוא מפריע הן לחולה והן לסובבים אותו ולכן הגיוני ביותר לטפל בו. בעוד שהרפואה הקונבנציונלית לא מציעה טיפול כל עוד הסטרידור בשליטה ישנם טיפולים טבעיים, שיכולים לעזור לטווח הקצר די במהירות. אחת הדוגמאות הנפוצות היא נשימה של אוויר קר ואת זה ניתן לעשות על ידי נשימה של אוויר מהמקפיא, אוויר קר מן החוץ או מכשיר אדים קרים בחדר של החולה. כמו כן, מומלץ להיות במצב מאונך ככל האפשר על ידי הרמת הילד והגבהת ראשו במצב שכיבה באמצעות כריות. כמו כן ישנם תוספי תזונה ייעודיים.
המידע המפורט לעיל הינו מידע כללי לצרכי העשרה.
בכל בעיה בריאותית יש להתייעץ עם רופא והסתמכות על המידע המפורט לעיל היא על אחריות הקורא בלבד.