כאבי יציאת שיניים אצל תינוקות

בקיעת שיניים היא שלב טבעי ובריא בהתפתחות התינוק. שיניי התינוק מתחילות לבקוע בדרך כלל בסביבות גיל 3-10 חודשים. כאימא, לראות את השיניים הראשונות של ילדך, זה מעמד מרגש ביותר אך לעיתים קרובות יציאת השיניים מלווה בהרבה חוסר נוחות החל מריור מרובה, שיכול להופיע זמן רב לפני בקיעת השיניים, ורצון של התינוק להכניס כל דבר אפשרי לפה ולשפשף עימו את החניכיים.

ישנם תופעות נוספות שיכולות להתלוות ליציאת השיניים כגון: נזלת, שיעולים, שלשולים, חוסר מנוחה בלילה והתעוררויות מלוות בבכי פתאומי, חום נמוך, (בסביבות 38.5, חום מעבר לזה צורך התייחסות ובדיקת רופא).  הדעות חלוקות לגבי אותן תופעות שכן הרופאים טוענים כי אין קשר ליציאת השיניים אך רוב האמהות בהחלט מאמינות שיש קשר.  אני נמצאת בקבוצת האמהות ובהחלט ראיתי שקיים קשר אצל ילדיי בין התופעות האלו לבין יציאת השיניים. חשוב לזכור שהתקופה הזו עוברת והילדים גדלים אבל זו בהחלט יכולה להיות תקופה ארוכה של חוסר נוחות לתינוק ולהוריו, לכן כדי לנסות ולהקל על תינוקכם ועליכם.

בתקופה בה נבטו השיניים לילדי, בחרתי כמה דרכים להקל עליהם:  מידי יום נתתי להם נשכנים קרים (כאלו שקונים ושמים במקרר). הילדים אוהבים את הנשכנים והקור מקל על הכאב. חשוב להיזהר לא להקפיא את הנשכן מחשש לכוויות קור. דרך נוספת להקלה היא לעסות את החניכיים הנפוחות במשך 2 דקות בעזרת אצבע נקייה. העיסוי מזרים דם למקום ומקל על הכאב. ניתן לעשות את העיסוי עם טיפה שמן זית הידוע כמרגיע ומועיל. כמו כן, חשוב להרבות בייבוש הרוק סביב פיו של הקטן למניעת פצעים. דבר נוסף שעזר לנו הוא אכילת מאכלים קרירים כמו מעדנים שיכולים לקרר את החניכיים ובכך להקל על הכאב.

המלצה נוספת היא על טיפות להקלה על כאב יציאת השיניים על בסיס קמומיל, כגון קמילצ'יק של חברת ד"ר קיי.

שתף את התוכן עם חברים: