נשמח להיות בקשר בצ'אט או בטלפון 077-3310210 בשעות הפעילות 8:00-17:00
נשמח להיות בקשר בצ'אט או בטלפון 077-3310210 בשעות הפעילות 8:00-17:00
לחץ וחרדה ביום יום

עוד משנותיו הראשונות של האדם הקדמון, כשהיה נתקל בחיות טורפות, היה חווה לחץ וחרדה המלווים בזיעה, דופק מואץ ורגישות לסביבה, שהובילו אותו לנקוט באחת משתי אפשרויות: להתמודד או לברוח כהגנה. חשוב לציין שתגובות אלו הן התגובות הטבעיות למצב הזה.

חרדה ולחץ

כמו בימי קדם, גם היום אנשים רבים חווים לחץ וחרדה רק שבמקום חיות טורפות גורמי הלחץ הם עבודה, כסף, חיי המשפחה ובריאותינו. בניגוד לבריחה מחיה טורפת, מגורמי הלחץ המודרני בריחה אינה אופציה לרוב וההתמודדות היא שיוצרת את התחושה העצבית המלחיצה החוזרת בכל פעם מחדש.

קודם כל, חשוב להבדיל בין לחץ ומתח נפשיים לבין התקפי חרדה. לחץ נפשי עלול להיגרם מתוך מעבר לסביבה חדשה, קבלה לעבודה חדשה, תקופת מבחנים ועוד גורמים מלחיצים המשפיעים עלינו באופן די טבעי עם הגעתם. אך כמו שהם באים, ככה הם חולפים ולאחר היעלמותם או הסתגלות האדם למצב הקיים, הלחץ הנפשי חולף.

לחץ וחרדה ביום יום

לעומת זאת, חרדה היא מצב נפשי ולעיתים גופני היכולה להתעורר רק מהציפייה ללחץ או לסכנה מבלי שאחד מהם קיים בפועל. במקרים מסוימים הם יכולים ממש לפגוע בתפקוד היומיומי, בבית או בעבודה ולהזיק לכם. כשמתחילים לחוש בהתקפי חרדה חשוב להבין קודם כל ממה הם נובעים מאחר ולפעמים הם נוצרים עקב גורמים סביבתיים, גורמים רפואיים, שימוש בסמים מסוימים או בתקופת הגמילה מהם ואפילו ממתח קבוע כמו מצב כלכלי רעוע לאורך זמן.

השפעות של לחץ וחרדה

כמו כן, אדם הנתון במצב של לחץ וחרדה החוזר לעיתים תכופות יחשוב מחשבות מדאיגות לאורך רוב ימות השבוע, יתקשה להירדם בלילה, יפחד מדברים לא רציונליים ויסבול ממתח שרירים גבוה. לעיתים גם יכול אותו אדם לחוש בעיות עיכול כרוניות שהן גם תוצאה של חרדה נפשית.

על מנת להתמודד עם מצבים של לחץ וחרדה, כדאי לבצע פעולות הרגעה שגרתיות כמו מדיטציה, תרגול נשימות עמוקות, יוגה ואמבטיות ארוכות. בנוסף, פעילות גופנית משחררת חומרים כימיים במוח המפיצים בנו רגשות חיוביים וגם מחזקת את הדימוי העצמי. כמו כן, תזונה נכונה ומסודרת ויש כאלו המסתייעים גם בתוספי תזונה ייעודיים.

לסיכום, חרדה היא מצב נפוץ אצל בני אדם ולפעמים נגרמת באופן טבעי אך חזרתה גם במצבים פחות מתוחים היא הבעייתית וכדאי לשים לב אליה ואף לטפל על מנת להרגיש רגועים ובטוחים יותר.

המידע המפורט לעיל הינו מידע כללי לצרכי העשרה. בכל בעיה בריאותית יש להתייעץ עם רופא והסתמכות על המידע המפורט לעיל היא על אחריות הקורא בלבד.