נשמח להיות בקשר בצ'אט או בטלפון 077-3310210 בשעות הפעילות 8:00-17:00
נשמח להיות בקשר בצ'אט או בטלפון 077-3310210 בשעות הפעילות 8:00-17:00
טיפול טבעי בוירוס בטן

מי מאתנו לא סבל פעם מבטן כואבת ואף מהקאות ושלשולים? כאן נסביר כיצד ניתן להתמודד עם וירוס בטן!

מידע כללי על וירוס בטן

ישנם סוגים שונים של וירוסים, שתוקפים את איזור הבטן ומייצרים תחושת כאב ואף שלשולים והקאות. חלק מהווירוסים חולפים לאחר כיממה, אבל חלקם גם יכולים להישאר במשך ימים ספורים ולגרום לסבל רב. כמו כן, מרבית הווירוסים הינם מדבקים והדרך הטובה ביותר למנוע הדבקה היא על ידי שמירה על היגיינה, בעיקר בכל הנוגע לשטיפת ידיים עם דגש על שטיפה לאחר השימוש בשירותים.

סיבוכים אפשריים

טיפול טבעי בוירוס בטן

אחת מתופעות הלוואי של וירוסים של הבטן היא חוסר תיאבון, בעיקר אצל מי שסובל גם מבחילות, הקאות ושלשולים. במידה והווירוס לא חולף לאחר ימים ספורים, הגוף הופך לחלש יותר וכך הוא מתקשה עוד יותר להילחם בווירוס. סיבוך נפוץ לא פחות הוא התייבשות, הנפוצה אצל מי שסובל גם משלשולים והקאות בתדירות גבוהה ובכך הוא מפריש נוזלים רבים מכפי שהוא מכניס.

מה מומלץ ומה עדיף שלא?

חשוב מאד להימנע מלהגיע למצב של התייבשות, על כן מומלץ לשתות הרבה מים וגם שתייה ממותקת ונוזלים רוויים במינרלים, אותם ניתן לרכוש בבתי המרקחת וכך להחזיר לגוף נוזלים מועשרים. לעומת זאת, עדיף שלא להשתמש בתכשירים נגד שלשולים, אבל בהחלט ניתן להיעזר בטיפולים הטבעיים, עליהם נרחיב בהמשך.

על מנת לעזור לתהליכים הטבעיים של "החיידקים הטובים" שנמצאים במערכת העיכול,  חיידקים שעוזרים לנו, בין היתר, להתגבר על הווירוס, מומלץ לצרוך פרוביוטיקה, שגם אותה ניתן לרכוש בבתי המרקחת.

פתרונות טבעיים ומיידיים

מן הסתם, הפתרון הטבעי והיעיל ביותר הוא שמירה על היגיינה כדי להימנע מהידבקות. אבל במידה וכבר נדבקתם, כדאי לשנות את הרגלי התזונה על ידי שתייה מוגברת כאמור לעיל ועל ידי הפחתה של כמות הסיבים התזונתיים, בעיקר למי שסובל משלשולים. כמו כן, מומלץ לצרוך אורז בכל דרך אפשרית, כולל שתייה של מים שהאורז הושרה בהם.

ישנם מזונות, אותם מומלץ לצרוך כשהבטן כואבת כדוגמת מי מרק ירקות או מי מרק עוף. לא מומלץ לאכול את הירקות עצמם, משום שהם עשירים בסיבים שעלולים להחמיר את השלשולים. כמו כן, ישנם תוספי תזונה ייעודיים. היות שוירוס בטן היא תופעה מוכרת ונפוצה, שנוטה גם לחזור על עצמה מידי פעם בפעם, מומלץ שתוסף תזונה מתאים תמיד יהיה בבית.

לאחר שהווירוס נרגע מעט, מומלץ לאכול מרק של ירקות כתומים כדוגמת גזר, בטטה, דלעת וכדומה ובנוסף גם בננות, פירה ורסק תפוחים.