משלוח עם שליח עד הבית חינם בהזמנה מעל 225 ש"ח

משלוח עד הבית חינם מעל 225 ש"ח

לוגו מודגש11

הכירי את מוצרי ד"ר קיי

סטופצ'יק, בדיוק מה שאת צריכה!

טיפול טבעי בעצירות אצל פעוטות וילדים

אמנם תופעת העצירות נפוצה מאוד אצל ילדים בכל הגילאים, אבל זה לא הופך אותה לפחות מפריעה! כאן נסביר על הדרכים הטבעיות לטיפול בעצירות

מהי עצירות?

העצירות היא מצב, שבו תדירות הפרשת הצואה היא נמוכה מהרצוי, או שההפרשה שלה מלווה בקושי. מצב זה יוצר אי נוחות רבה, שבאה לידי ביטוי בתחושת נפיחות בבטן ואף כאבי בטן. תחושות אלו, בעיקר אם הן נמשכות לאורך זמן, עלולות להשפיע על איכות השינה ואף על מצב הרוח של הסובל מהעצירות.

גורמים אפשריים

ישנם גורמים שונים, שעלולים להוביל לעצירות וכולם קשורים בדרך זו אחרת לפעילות של מערכת העיכול. שני הגורמים העיקריים והנפוצים ביותר הם מתח נפשי ותזונה לקויה שאינה כוללת די סיביים תזונתיים וכמו כן, גם מחסור בנוזלים עלול לגרום לעצירות. גורם אפשרי נוסף לעצירות הוא מחלה של מערכת העיכול כדוגמת צליאק וכדומה. אז אמנם הסיבות לעצירות מלמדות כי עצירות עלולה לחזור על עצמה ואפילו לעתים קרובות, אך גם כי ניתן לטפל בה ולמנוע אותה! כמובן, כאשר מדובר על ילדים, מומלץ להתייעץ עם רופא ולהיעזר במקביל בפתרונות טבעיים.

אצל ילדים בפרט ישנם מספר סיבות הגורמות לעצירות:

• בשלב הגמילה מחיתולים אצל פעוטות מתפתחת לעיתים חשש אצל הפעוט מהיציאה אשר גורמת לו למתח נפשי סביב היציאה ולעצירות.
  • כשילדים נכנסים למסגרות הם לעיתים נרתעים מלעשות צרכים במסגרת ומתאפקים, דבר הגורם לעצירות.
  • לעיתים נותנים לילדים תוספי ברזל שאינם מתאימים וגם הם ידועים כגורמים לעצירות.

פעילות גופנית

לפעילות הגופנית יש יתרונות רבים בכל גיל, אבל כאשר מדובר על בעיות במערכת העיכול, מעטים מבינים עד כמה היא יכולה לעזור! הפעילות הגופנית ממריצה את מחזור הדם ומשפרת את המטבוליזם ובכך היא מקלה על העצירות. כשמדובר על תינוקות רכים, מומלץ להניע אותם כמה שיותר, גם אם מדובר על הנעה חיצונית. ילדים צעירים לעומת זאת, נוטים לשחק הרבה בחוץ ומבצעים פעילות גופנית בכל יום ולעומתם, ילדים בוגרים יותר נוהגים לשבת במשך שעות ארוכות בכל יום ללא תנועה ולכן מומלץ ליזום עבורם אפשרויות מהנות לפעילות.

מתח שיוצר מתח

כפי שציינו לעיל, מתח נפשי הוא גורם נפוץ מאוד לעצירות והדבר נכון גם לגבי ילדים, אלא שבגילאים הצעירים אין את האפשרות או הרצון להביע את הקושי ולהקל על המתח. חשוב לציין, שכאשר ילד סובל מעצירות, הוא חווה מתח פיזיולוגי, שמשפיע גם על המתח הנפשי וכך נוצר כדור שלג ולכן, זוהי סיבה טובה נוספת לעסוק בפעילות גופנית, שמשחררת מתחים.

שינויים בתזונה

כאמור, תזונה לקויה היא בעלת השפעה גדולה על מערכת העיכול ואחת ההשפעות הנפוצות היא עצירות. אם כן, כדי למנוע עצירות חשוב לצרוך נוזלים רבים וכמובן, עדיף מים על פני משקאות ממותקים. כמו כן, מומלץ לשלב מזונות עתירי סיבים תזונתיים כדוגמת פירות וירקות, קטניות ודגנים מלאים. הנוזלים והסיבים התזונתיים עוזרים לרכך את הצואה ובכך מקלים על ההפרשה שלה ומשפרים את התדירות.

כן מומלץ במקרים של עצירות להיעזר בתוספי תזונה מתאימים.

לקוחות שהתעניינו בדף זה רכשו:

• סטופציק

סטופצ'יק

הוספה לסל

עצירות אצל תינוקות

הכירי את מוצרי ד"ר קיי סטופצ'יק, בדיוק מה שאת צריכה! לפרטים עצירות אצל תינוקות היא הפרעה נפוצה ויכולה להיגרם הן מגורם פיזי והן מגורם רגשי. במאמר זה אפרט את הגורמים…

נשות מקצוע

נשות מקצוע מתחום ההריון והלידה יכולות להנות ממוצרי ד"ר קיי ייעודיים ומקצועיים למרחב הלידה.

הרשמה לנשות מקצוע