לא מתעסקים עם שיניים - הקלה על כאבי שיניים

כאבי שיניים הם דבר שכיח המופיע אצל כולנו, אצל חלקנו לעיתים קרובות, חלקנו רחוקות או כמעט בכלל לא, אבל הם מופיעים. מצד שני, הסיבות לכאבים האלה משתנות מאדם לאדם והן עשויות להתבטא בכאבים מסוג שונה ובעוצמות שונות. לשמחתכם, יש טיפולים ופתרונות לכולם, נעימים יותר או פחות, המעניקים הקלה על כאבי שיניים.

הקלה על כאבי שיניים

כאב שיניים נחשב לאחד הכאבים החזקים ביותר, הוא יכול לתקוף בכל רגע נתון ובכל גיל, החל מפעוטות שהשיניים מתחילות לצאת להם, דרך ילדים עם עששת ועד למבוגרים ששיניהם הגיעו לזמן הסופי שלהם.

זיהוי נכון של מקור כאבי השיניים יוביל לטיפול נכון ומדויק ולפתרון מהיר של הבעיה.

למשל, כאבי שיניים בזמן אכילת מתוק מקורם בעששת מרמזות על עששת וסתימה רגילה אמורה לפתור את הכאב.

כדי לחוות הקלה על כאבי שיניים המורגשים בעת שתיית משקה קר/חם תצטרכו לבצע סתימה רגילה או כיסוי צוואר השן החשוף. כאבים אלא נגרמים מחורים בשיניים, נסיגת חניכיים או שחיקת שיניים משמעותית. במקרה של כאבים כאלה כדאי למהר לטפל ולא לחכות כדי לא להגיע למצב המחייב טיפול שורש.

לא מתעסקים עם שיניים - הקלה על כאבי שיניים

כמו כן, כאב שיניים חזק עלול להופיע ללא גירוי מסוים וכנראה נגרם בעקבות דלקת. במצב כזה תצטרכו טיפול שורש ובכך תוכלו לחוש הקלה על כאבי שיניים שיופיעו מהסיבה הזו. כאבים בזמן לעיסה או נקישה על השן יכולים להופיע בשל סדק/שבר בשן ובמקרה כזה יש להחליפה בשתל דנטלי, אך גם יכולים להופיע בעקבות דחיסת מזון ואז חוט דנטלי הוא פתרון מצוין. בכלל, צחצוח נכון של השיניים פעמיים ביום, עם משחת שיניים מתאימה, בנוסף לשימוש בחוט דנטלי מדי ערב, יפחיתו משמעותית את בעיות וכאבי השיניים אשר עלולים לצוץ בעתיד.

כאבי שיניים יכולים להקרין לעיתים על איברים סמוכים נוספים כגון האוזן, הראש, או הלחי ולעיתים תרגישו את הכאבים דווקא שם על אף שמקורם הוא בשיניים.

חשוב לאתר את הבעיה במדויק ולטפל בה כדי לא לגרום נזק נוסף בטיפול לא מתאים.

לסיכום, שמירה על פה בריא, תוך צחצוח עם משחת שיניים מומלצת ושימוש בחוט דנטלי כדי להיפטר משאריות האוכל, תקטין את הסיכון לחוות כאבים כאלה ואחרים בפה ובמידה הכאבים החלו, גשו לרופא שיאתר את הבעיה ויטפל בה בהקדם ובצורה ראויה כדי שלא ייגרם נזק נוסף ויופיעו כאבים חמורים בהרבה.