סובלים מנזלת ירוקה או צהובה? בואו להבין מה זה אומר וכיצד ניתן להקל!
הנזלת היא הפרשה מוגברת מרירית האף ויש לה שלושה צבעים עיקריים: צהוב, ירוק או שקוף. תאמינו או לא, לצבעים אלו יש משמעות רפואית. רירית האף מפרישה הפרשות באופן קבוע, אבל לעיתים ההפרשה מוגברת ואז אנו מתחילים לחוש בחוסר הנוחות שהיא מביאה איתה. לצבע של ההפרשה יש משמעות ברורה, כאשר ההבדל העיקרי הוא בין נזלת שקופה לבין נזלת צהובה או ירוקה.
מהי נזלת ירוקה?
נזלת ירוקה, ובעיקר נזלת ירוקה סמיכה, מעידה לרוב על פעילות מוגברת של מערכת החיסון כנגד חיידקים. הצבע הירוק נוצר כתוצאה מאנזימים המופרשים על ידי תאי דם לבנים הנלחמים בזיהום. בנוסף, נזלת ירוקה ושיעול עלולים להופיע יחד, במיוחד במצבים בהם הגוף מגיב לזיהום ממושך בדרכי הנשימה. הנזלת הירוקה לרוב סמיכה יותר, מה שמקשה על הנשימה ולעיתים על פעילויות שגרתיות כמו אכילה ושתייה. אצל תינוקות, נזלת ירוקה יכולה להקשות במיוחד, ולכן אם היא נמשכת או מלווה בתסמינים נוספים כמו חום גבוה או חולשה, מומלץ לפנות לרופא.
מהי נזלת צהובה?
נזלת צהובה, ולעיתים נזלת צהובה סמיכה, היא סממן לכך שמערכת החיסון מתמודדת עם זיהום. הצבע הצהוב נובע מתאי דם לבנים שנפגעו בתהליך הלחימה בזיהום ומשחררים אנזימים המעניקים לנזלת את גוונה. לרוב, נזלת צהובה מופיעה בשלבים מתקדמים יותר של הצטננות או זיהום ויראלי. גם כאן, חשוב לשים לב לתסמינים נוספים, ואם הנזלת נמשכת לאורך זמן או מחמירה, מומלץ לשקול ייעוץ רפואי.
האם צריך לרוץ לרופא בגלל נזלת ירוקה או צהובה?
בדרך כלל, נזלת צבעונית אינה מסוכנת בפני עצמה, אלא רק יכולה להציק מעט. יחד עם זאת, אם מופיעים תסמינים נוספים כמו חום גבוה, חולשה ממושכת, כאבי ראש חזקים או שיעול חריף, כדאי להיוועץ עם רופא המשפחה. במקרים נדירים, תסמינים אלו יכולים להעיד על זיהום רציני יותר שדורש טיפול.
למה לטפל?
למרות שהנזלת אמורה לחלוף מעצמה בתוך כמה ימים, היא עלולה לגרום לאי נוחות שמפריעה לשגרת החיים. טיפול מתאים יכול לסייע להקל על התסמינים, להפחית את התחושה המעיקה של גודש באף, ולשפר את איכות החיים באופן מיידי.
איך ניתן לטפל בנזלת ירוקה או צהובה?
הנה כמה דרכים פשוטות להקל על תסמיני הנזלת:
- שטיפות מי מלח – פתרון פשוט וטבעי לניקוי דרכי הנשימה והפחתת הגודש.
- תרסיסי אף ייעודיים – שימוש מבוקר בתרסיסים יכול לסייע, אך יש להימנע משימוש יתר שעלול להחמיר את המצב.
- מכשירי אדים – הוספת לחות לאוויר יכולה להקל על הגירוי ולהפחית את צמיגות ההפרשות.
- שתייה מרובה של נוזלים – שמירה על לחות הגוף מסייעת לנקות את דרכי הנשימה ומקלה על תהליך ההחלמה.
- תוספי תזונה ייעודיים – ישנם תוספי תזונה שיכולים לתמוך במערכת החיסון ולעזור להקל על התסמינים.
מנוחה היא המפתח
תנו לגוף את הזמן שהוא זקוק לו כדי להתמודד עם הזיהום. מנוחה מספקת מאפשרת למערכת החיסון לפעול בצורה יעילה יותר ומזרזת את ההחלמה.
המידע המפורט לעיל הינו מידע כללי לצרכי העשרה.
בכל בעיה בריאותית יש להתייעץ עם רופא והסתמכות על המידע המפורט לעיל היא על אחריות הקורא בלבד