ליחה אצל ילדים וטיפול בה

ילדה מקנחת את האף

למה חשוב לטפל בה ואיך ניתן לעשות זאת?

ילדים רבים סובלים מליחה ובעיקר בגילאים הצעירים מאוד. ממה היא נגרמת? למה חשוב לטפל בה ואיך עושים את זה? כל התשובות בהמשך!

הגורמים העיקריים

הגורם העיקרי לליחה אצל תינוקות וילדים הוא הגורם הוויראלי. כלומר, כתוצאה מנגיפים, אליהם נחשף הילד. במקרים אלו הגוף יגיב בגודש באף, חום ושיעול ליחתי. חשוב להבין, שהיות שמערכת החיסון של ילדים עוד לומדת להכיר את החיידקים והנגיפים השונים, הילד הממוצע סובל מהתקררות ברמה כזו או אחרת כ-6-10 פעמים בשנה. חשוב לציין גורם נוסף, שבהחלט יכול להשפיע על תדירות הצטברות הליחה אצל ילדים והוא חשיפה לעישון, בין אם העישון מתבצע ליד הילד ואף אם הוא נושם את הבגדים שנחשפו לעשן זה.

איך מזהים?

כשאדם סובל מליחה, הוא מרגיש זאת בעצמו ויכול להגיד במה מדובר. אבל כאשר מדובר על ילדים, ובעיקר אם מדובר על תינוקות, לעתים קשה להורים לזהות את המצב. לכן מומלץ לשים לב לסימנים הבאים:

  • נשימה כבדה
  • צפצופים בזמן הנשימה
  • שיעול ליחתי

לעתים, כאשר מצטברת ליחה רבה, הילד יסבול משיעול קשה ורצוך במשך זמן מה ויתכן שאף יקיא את הליחה החוצה, כחלק ממנגנון השמירה על מערכת הנשימה.

השפעת הליחה על ילדים

אין ספק, שגם מבוגרים רבים סובלים בתדירות כזו או אחרת מליחה ויכולים להבין מדוע רצוי לטפל בה. יחד עם זאת, הליחה אינה משפיע באותו האופן על ילדים ועל מבוגרים. זאת, משום שבעוד שמבוגרים יודעים כיצד להשתעל ולכיח את הליחה החוצה מהגוף, ילדים אינם יודעים כיצד לעשות זאת וכך הליחה מצטברת בגוף. הצטברות זו, שנעשית בריאות, עלולה להוביל אף לדלקת ריאות!

דרכי טיפול

לאחר שהבנו את חשיבות הטיפול בליחה אצל ילדים, זהו הזמן לדבר על הדרכים לטפל בה. לצד תרופות קונבנציונליות שונות קיימות האפשרויות הטבעיות, החל ממילוי אמבטיה במים חמים ושהייה עם הילד בתוך החדר הסגור (לא בתוך האמבטיה עצמה) כדי שישאף את האדים ועד לתוספי תזונה מתאימים וכמובן – לצרוך מזונות מייבשי ליחה ולהימנע ממזונות מעוררי ליחה.

 

המידע המפורט לעיל הינו מידע כללי לצרכי העשרה.
בכל בעיה בריאותית יש להתייעץ עם רופא והסתמכות על המידע המפורט לעיל היא על אחריות הקורא בלבד.

קטגוריות משוייכות:

ילדיםלכל המשפחה

תגיות משוייכות:

שיעול וליחה

פוסטים נוספים שעשויים לעניין אותך