שיעול ליחתי וטיפול טבעי בו
מהם המאפיינים של השיעול הליחתי, מהם ההבדלים בין השיעול אצל תינוקות וילדים לעומת מבוגרים? וכיצד ניתן לטפל בו בדרכים טבעיות? כל התשובות לפניכם-
מילה טובה על שיעול
כן, קראתם נכון. למרות היותו מטריד ומעיק, השיעול חשוב מאוד ולמעשה לא ניתן לחיות בלעדיו, מפליא .
מדוע זה כך? כל זאת מפני שהוא חלק עיקרי במנגנון השמירה על מערכת הנשימה.
השיעול, הוא רפלקס של גופנו אשר תפקידו לעזור לגוף לפלוט כל גורם זר ומפריע שחדר למערכת הנשימה. בכל פעם שיש מצב בו משהו מונע ממערכת הנשימה לתפקד כראוי, פעולת השיעול עוזרת להוציא אותו החוצה ומאפשרת נשימה תקינה.
גורמים להצטברות ליחה
הגורמים העיקריים להצטברות ליחה הם גורמים ויראליים והתקררות. כאשר הגוף נחשף לחיידקים ווירוסים, מערכת החיסון מגיבה אליהם ואחת התגובות היא הפרשה מוגברת של ליחה. גורם עיקרי נוסף הוא צריכה של מזונות מעוררי ליחה וכמובן – עישון, אקטיבי או פסיבי, מעודדים אף הם ליחה.
המאפיינים של השיעול הליחתי
ישנם שני סוגים עיקריים של שיעול: שיעול ליחתי ושיעול יבש. כאמור, השיעול הליחתי נובע מהפרעה של הצטברות ליחה במערכת הנשימה ומתוך מטרה להוציא אותה. לכן כאשר השיעול הוא ליחתי, ניתן יהיה לשמוע מעין צפצופים בזמן הנשימה.
כמו כן, השיעול עצמו יכול להישמע יותר עמוק – מהריאות, לעומת השיעול היבש, שבדרך כלל מגיע מהגרון.
הליחה אינה הפרשה נעימה ומופיעה בשני מצבים עיקריים, חמה וקרה.
ליחה חמה תהיה צמיגית ובעלת צבע צהבהב, לעומת זאת ליחה קרה תיראה שקופה ומימית יותר.
איך נוכל להימנע מהצטברות הליחה?
חשוב לדעת כי לתזונה שלנו השפעה רבה על ההתמודדות עם הליחה, ישנם מאכלים המסייעים להתמודדות עם מצב ליחתי, בעוד ישנם מאכלים אשר מומלץ לנו להימנע מהם, כדאי ללכת על פי תוכנית אכילה מסודרת הכוללת חלבון צמחי המצוי בקטניות כמו שעועית ועדשים, וחלבון מן החי הכולל דגים, ובשר אדום.
שילוב פירות וירקות ירוקים יחד עם דגנים מלאים כמו גריסים, קינואה ואורז מלא הידועים כמסייעים בהפחתת ליחה.
עדיף להימנע מאכילת פחמימות וסוכרים, ולהעדיף מזון חם או בטמפרטורת החדר.
בנוסף, מומלץ להימנע מאכילת מוצרי חלב על כל סוגיו אשר ידועים כמגבירים את ייצור הליחה בגוף.
ההבדל בין תינוקות וילדים לבין מבוגרים
ישנם שני הבדלים עיקריים בין קבוצות הגיל מבחינת השיעול הליחתי. ההבדל הראשון הוא התדירות והשני הוא אופן ההתמודדות. מבחינת התדירות, היות שמערכת החיסון של תינוקות וילדים עוד לומדת כיצד להתמודד עם חיידקים ווירוסים שונים והיות שגוף התינוק עוד לא יודע כיצד לווסת את חום הגוף באופן אופטימלי, תינוקות וילדים סובלים מליחה בתדירות גבוהה יותר מזו של מבוגרים.
מבחינת ההתמודדות, בעוד שהשיעול הליחתי אצל מבוגרים הוא מטריד ומפריע לתפקוד השוטף, אצל ילדים הליחה עלולה אף להיות מסוכנת. זאת, משום שמבוגרים יודעים כיצד לכייח את הליחה החוצה ותינוקות וילדים רכים עוד לא למדו את המיומנות הזו. כאשר הליחה מצטברת בריאות ולא מתפנה מהן כפי שצריך, היא עלולה להוביל למצב של דלקת ריאות.
איך נטפל בתינוק או בילד אשר סובל מליחה?
ישנם מקרים בהם תינוקות קטנים סובלים מהצטברות ליחה וקשיי נשימה, כתוצאה מכך הם מתקשים לאכול ומתקשים להירדם, מה שגורר שינוי בסדר היום השגרתי ובדרך כלל יגרום לאי שקט וחוסר נוחות רבה.
במצבים כאלה מומלץ להיעזר בתוספי תזונה המכילים תמציות צמחים שיש בהם כדי להקל ולסייע במצבים של ליחה ושיעול ליחתי אצל תינוקות וילדים. כמו כן, מומלץ כי התינוק או הילד יהיה בסביבה לחה, להקפיד על תזונה מתאימה עבורו, וכן לנסות לשנות את תנוחות המנוחה והשינה שלו- שעשויות להשפיע על מיקום הנוזלים המצטברים בגוף, ובכך להקל עליו משמעותית.
*המידע המפורט לעיל הינו מידע כללי לצרכי העשרה.
בכל בעיה בריאותית יש להתייעץ עם רופא והסתמכות על המידע המפורט לעיל היא על אחריות הקורא בלבד.
נזלת צבעונית וטיפול טבעי בנזלת צבעונית
סובלים מנזלת ירוקה או צהובה? חשוב להבין מה משמעות הצבע, וכמובן כיצד ניתן לטפל בה
סטרידור וטיפול טבעי בסטרידור
הנשימה של הילד נשמעת מוזר? הוא משתעל שיעול יבש? ניתנה לכם אבחנה של סטרידור? בואו להבין מה זה וכיצד ניתן לטפל בזה בדרכים טבעיות!